Prijava

Vaša prijava

Kino Gorica najavilo novu senzornu projekciju Čudesne šume

[]

Zbog velikog interesa javnosti, osim projekcije za djecu iz Centra za odgoj i obrazovanje, Kino Gorica organizira još jednu senzoru projekciju. U subotu, 5. lipnja, u 16.30  sati za sve zainteresirane, djecu sa i bez senzornih teškoća, prikazat će animirani film Čudesna šuma.

– Cilj je potpuna inkluzija. Tako pomažemo djeci s poremećajem senzorne integracije, ali i djeci bez navedenih poremećaja da se upoznaju, da shvate i prihvate različitosti – kažu iz goričkom kina.

Pod sjetimo, Kino Gorica se uključilo u program Senzornih projekcija koje poštuju dječju senzibilnost i različitost, a koji provodi Hrvatski filmski savez. Riječ je o inkluzivnom kinoprogramu čiji je moto “kino za sve i dostupno svima”, a tijekom kojeg djeca mogu šetati, kretati se, razgovarati, donijeti svoju omiljenu igračku ili dekicu, doći u pratnji roditelja, nastavnika i prijatelja.

Senzorne projekcije prilagođene su u prvom redu djeci s poremećajem senzorne integracije, osobito iz autističnog spektra. Prikazani sadržaj pomno je biran i zadovoljava mnogo kriterija (senzorno je prihvatljiv u auditivnom i vizualnom smislu, a radnja i pouka filma poticajni su u osvješćivanju temeljnih ljudskih vrijednosti), dok tehnički uvjeti odgovaraju djeci sa senzornim poremećajima (svjetla u kinu su prigušena, zvuk je tiši).