Prijava

Vaša prijava

Ne VGtiraj, eko reagiraj! I ove godine na VG Festu eko radionice za djecu i odrasle

[]

Uskoro počinje još jedan VG Fest u sklopu kojega će i ove godine biti eko kutak pod nazivom  Ne VGtiraj, eko reagiraj! Prvog dana urbanog festivala, 12. lipnja, od 16 do 20 sati na Tuđmancu djecu i odrasle čeka čak 12 besplatnih ekoloških radionica koje au, s partnerima, organizirali gradski Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša i Turistička zajednica Grada Velike Gorice. Između ostaloga, pronaći će se tu botanička radionica, igre za djecu o pravilnom odvajanju otpada, ekološka književna radionica i mnoge druge.

– Kroz igru i zabavu potaknut ćemo ekološku svijest i pokazati da je recikliranje zabavno i fora! – poručili su organizatori i dodali kako radionicama ujedno obilježavaju i Svjetski dan zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja. Osim toga, u ekološki dio VG Festa su se uključili i gorički vrtići te osnovne škole.

– Djeca će izraditi velika eko strašila i mobile od otpada, a postavit ćemo ih kao eksponate po cijelom Parku Franje Tuđmana i na taj način ukrašavati lokaciju samog festivala. Škole i vrtići toliko su oduševljeni i svi jedva čekaju izložiti svoje skulpture te su se jako veselili da će se njihov ekološki rad tijekom godine, napokon prikazati javno građanima na gradskoj manifestaciji – kažu organizatori.