Prijava

Vaša prijava

Bake i djedovi, dobrodošli na Thai Chi! Obnovi se fizički, psihički i društveno…

[]

Udruga Motivacija u suradnji s Udrugom umirovljenika i građana Zlatna dob organizira ne sasvim uobičajnu, ali definitivno vrlo korisnu aktivnost za naše sugrađane treće životne dobi. U prostorima Osnovne škole Eugena Kumičića u ponedjeljak (10. siječnja) i četvrtak (13. siječnja) u 19.30 sati održat će se prvi besplatni treninzi, koje će voditi instruktor Antun Andreić.

“Ideja ovog programa je zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost te promicanje aktivnog načina života bez obzira na dob. Temelji se na sinergiji tjelovježbe i mentalnog mira te vodi poboljšanju cjelokupnog zdravlja. Vježbe imaju za cilj obnoviti i održati fizičku, psihičku i društvenu funkciju čovjeka”, pojašnjavaju iz organizacije o čemu je točno riječ.

Ističu i kako je program namijenjen za osobe treće životne dobi, osobe s poteškoćama u kretanju i disanju te osobe oboljele od artritisa, dijabetesa, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze… Treninzi služe, dodaju, savladavanju različitih aktivnosti po principu postupne progresije, od jednostavnijih do složenijih pokreta s ciljem poboljšanja posture, ravnoteže (fizičke i mentalne) i disanja.

Tai Chi je, inače, stara kineska vještina zasnovana na upotrebi vitalne energije koja se naziv “chi”.

“Tai Chi je i mnogo više od toga. To nije natjecateljski sport već sustav blagih terapeutsko fizičkih vježbi u kojem svaki položaj kontinuirano prelazi u sljedeći, osiguravajući da je tijelo u stalnom pokretu. Strpljivo vježbanje tih polaganih, fluidnih i prirodnih pokreta povezanih u cjeline koje nazivamo forme, vodi do dobrog zdravlja te usklađenosti uma, duha i tijela. Tai Chi obuhvaća sve potrebno za rehabilitaciju bolesnika po principu funkcijskog treninga. Idealna je tjelovježba za smanjivanje stresa, jačanje imuniteta i mišićne snage, regulaciju krvnog tlaka, poboljšanje tjelesne kondicije i umanjivanje komplikacija vezanih uz dijabetes”, dodaju organizatori.

Dodatne informacije o samom Tai Chi-u i projektu mozete pronaci u letku u prilogu i Facebook stranici “Motivacija – Rekreatur”.

Kontakt:
motivacija.udruga@gmail.com
099/5495-840 (predsjednik Udruge Motivacija)
091/4811-417 (instruktor Antun Andreic)