Prijava

Vaša prijava

Kako ćemo spajati praznike u 2022. godini? Majstori spajanja su na štihu…

[]

Računica je u nas odavno jasna – potrošiti što manje slobodnih dana godišnjeg, a dobiti što više slobodnih dana u komadu. Ova je godine u tom smislu počela dobro, budući da su neradna Tri kralja pala na četvrtak, pa jedan slobodan dan zapravo donosi četiri dana bez odlazaka na posao u komadu. U većini slučajeva, naravno, ne u svima…

Prošla godina bila je prilično loša za profesionalne “spajače”, one tipove u vašim uredima, na radnim mjestima, koji uvijek nekako imaju više godišnjeg od svih ostalih. Puno je toga padalo na vikende, što je bio slučaj i s nedavnim Božićem. U ovoj nas godini čeka nešto povoljnija spajačka situacija, pa da vidimo kako će to izgledati:

Uskrs je, kao i uvijek, u nedjelju, pa zapravo prvi praznik za spajanje stiže tek prvog dana svibnja. Međutim, vijesti su loše – 1. maj pada na nedjelju… Na kraju svibnja imamo još i Dan državnosti, koji će nam donijeti jedan slobodan ponedjeljak.

Tijelovo pada u četvrtak i tu se otvara zgodna prilika za spajanje s vikendom, a Dan antifašističke borbe je dolazi sljedeće srijede, pa ispada da bi majstorima spajanja to moglo donijeti 11 slobodnih dana krajem lipnja s pet dana godišnjeg.

Dan domovinske zahvalnosti pada na petak, što nudi još jedan produženi vikend, dok je 15. kolovoza, na dan Velike Gospe – ponedjeljak. I još jedan produženi vikend je tu.

Dan Svih svetih je u utorak, što je nova dobra prilika za spajanje, a Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je na neradnu nedjelju, 18. studenog.

I za kraj će još ostati božićni blagdani – Božić je u nedjelju, a Sveti Stjepan u ponedjeljak.