Prijava

Vaša prijava

‘Tražimo naplatu parkinga u našem kvartu, ovo je postalo neizdrživo’

[]

Na prvu zvuči pomalo bizarno, ali doista će se dogoditi sljedeće – stanovnici dijela grada koji je odavno poznat kao “osmi mart”, kako se nekad i službeno zvao, jednako kao i dio Cvjetnog naselja, počet će plaćati parking ispred vlastitih zgrada, a to će im donijeti benefite!

Gužve na parkiralištima koja se dosad nisu naplaćivala su nesnosne, stanari samo pukom srećom uspiju naći mjesto za svoj automobil, a tom problemu su u Gradskoj četvrti Hrvatski velikani odlučili doskočiti prilično logičnim potezom. Stanari će moći kupiti mjesečne parking karte po povlaštenoj cijeni, gotovo simboličnoj, a svi ostali će možda parking potražiti i negdje drugdje.

Donosimo priopćenje iz GČ Hrvatski velikani u cijelosti:

“IDUĆI TJEDAN ADRESIRAMO PROBLEM PARKINGA I TRAŽIMO VAŠE MIŠLJENJE

Dana 11. siječnja 2022. godine održat će se sedma redovita sjednica Gradske četvrti Hrvatski velikani na čijem će se dnevnome redu naći donošenje odluke o naplati parkinga na području čitave četvrti.

Temeljni razlog pokretanja ove inicijative jest cjelodnevni i kronični nedostatak parkirnih mjesta na području kvarta koji se javlja zbog raznih faktora poput blizine centra, Veleučilišta i gradskih institucija. Uvođenjem naplate se s jedne strane smanjuje broj vozila na lokacijama, a sa druge stanarima osigurava mogućnost nabave godišnje karte po povlaštenoj cijeni za određenu zonu.

Budući da je dužnost Vijeća stati na stranu stanara i primarno njima osigurati dovoljan broj lokacija za parking, u prijedlogu je definirano pet zona u kojima bi uvođenje naplate parkinga dovelo do smanjenja broja vozila čiji vlasnici nisu stanari Hrvatskih velikana:

– Ulica kralja Stjepana Tomaševića od br. 1 do br. 17
– Ulica kralja Držislava od br. 1 do br. 13
– Ulica kralja Zvonimira od br. 22 do br. 24
– Ulica kneza Branimira od br. 9 do br. 21
– Cvjetno naselje

Kako je ideja već pozdravljena od strane određenoga broja predstavnika i stanara Velikana, ovim putem u raspravu želimo uključiti što veći broj sugrađana kako bi Vijeće u utorak donijelo što kvalitetniju odluku.

Također, budući da je Svačićeva ulica unatoč redovitim upozorenjima neprohodna gotovo čitavu 2021. godinu, u utorak će se razmotriti i odluka o ukidanju naplate parkinga na toj lokaciji.

Stoga, pišite nam, savjetujte i komentirajte…”