Prijava

Vaša prijava

Projektom “Zaželi za Pokupsko” zaposleno 15 žena koje su brinule o 90 starijih osoba s područja općine

[]

Udruga Kupa – rijeka života na području Općine Pokupsko privela je kraju projekt „Zaželi za Pokupsko“. S provedbom se krenulo u rujnu 2020.godine te je trajao 18 mjeseci, a zahvaljujući projektu posao je dobilo 15 žena koje su bile prijavljene na Zavodu za zapošljavanje.

– Žene su počele raditi 4.prosinca 2020, a zaposlene su bile na 12 mjeseci. U tom periodu žene su skrbile o 90 osoba starije životne dobi kojima je bila prijeko potrebna pomoć. Vjerujem da smo ovim projektom uljepšali život osobama treće životne dobi na našem području, ali i da su žene dobile i stekle neka nova iskustva – ispričao nam je voditelj projekta, Josip Mareković.

Projekt je realiziran uz pomoć dva projektna partnera, a to su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Zagreb i Centar za socijalnu skrb Velika Gorica.

– Oni su nam pomogli kako bi smo došli do onih kojima je ta pomoć bila najpotrebnija i da im poboljšamo njihov životni standard – kazao je Mareković.

Vrijednost projekta je 1.392 425,00 kuna, a čime su osigurane plaće zaposlenih žena te paketi koji su jednom mjesečno pristizali krajnjim korisnicima. Osigurana je i edukacija žena za zanimanje gerontodomaćica.

Još jedan projekt je za Udrugom, no svakako želja im je nastaviti dalje jer, kako kažu, otvoreni su za projekte koji koriste lokalnoj zajednici i stanovništvu kojim doprinose povećanju standarda života svih građana.

– Pratimo i dalje sve natječaje kako bi nastavili s ovom pričom i olakšalo našim korisnicima životni put, ali isto tako i da nastavimo zapošljavati žene, koje su ciljana skupina ovog projekta te usavršavati njihovo znanje kako bi bile što poželjnija skupina na tržištu rada – zaključio je Mareković.

Udruga će u petak 14.siječnja, održati i završnu konferenciju projekta gdje će se podsjetiti kako je sve krenulo, što su učinili te kakva su bila iskustva na terenu.