Prijava

Vaša prijava

Bliži nam se 113.Turopoljski fašnik! U petak maškare preuzimaju vlast

[]

U petak će maškare zavladati Turopoljem. Pajcek, Luk i Žir, s princem i princezom preuzet će vlast i ključeve grada. Sve će se odvijati u parku kod Muzeja Turopolja od 10 sati. Iz Turističke zajednice Velika Gorica, unatoč cijeloj situaciji, žele potaknuti sugrađane da nastave tradiciju fašnika, ali u skladu s epidemiološkim mjerama.

– Mi ćemo u Turističkoj zajednici pripremiti niz aktivnosti, nagradnih igara, pripremamo punktove po Zagrebačkoj ulici. Želimo podsjetiti naše sugrađane da je to trasa kojom je još od 1976.godine prošlog stoljeća išla naša fašnička povorka, a ovim putem ih ujedno pozivamo da se fotografiraju s maskotama koje će biti postavljene na toj ruti te da nam šalju fotografije kako bi na društvenim mrežama mogli razmjenjivati maske i poruke. Želja nam je uvesti malo živosti i veselja u ovo zimsko razdoblje – ispričala nam je direktorica Turističke zajednice Velika Gorica, Milada Mesarić.

Od petka 4.veljače pa sve do 26. veljače, gorička Turistička zajednica na društvenim mrežama provodit će nagradne igre kao i brojne druge aktivnosti. Uključit će se u ovom fašničkom razdoblju i gorički gospodarstvenici.

-Pripremili smo i nagradnu igru za vrtićke skupine. Pozvali smo ih da sve što rade u svom redovnom programu da snimaju i šalju nam materijale. Bez obzira kakva je situacija, nagradimo najmlađe koji rastu s našim fašnikom i čuvaju tradiciju – rekla je Mesarić.

Završnica ovogodišnjeg Fašnika bit će u Park dr.Franje Tuđmana u subotu 26.veljače. Program će početi već u 16 sati s fašničkim bendovima, a u 19 sati ćemo okriviti i osuditi Fašnika za sve što nije bilo dobro u ovoj godini. Nakon toga u 20 sati, čeka nas koncert Psihomodo popa.

– Vjerujem da će puno Velikogoričana, ali i gostiju iz Zagreba i drugih gradova doći na koncert koji će biti na otvorenom te da ćemo se svi dobro zabaviti i time završiti ovogodišnji 113.Turopoljski fašnik. Nadam se da ćemo iduće godine imati našu povorku i mali fašnik, sve onako kako je bilo prije – rekla je Mesarić.