Prijava

Vaša prijava

Ivo Horvat ide dalje: Izašla i treća pjesma tajnovitog benda, zadnja iz skloništa…

[]

Priča o bendu s imenom i prezimenom, glazbenom projektu nazvanom “Ivo Horvat”, od prve je sekunde – nimalo slučajno, naravno – obavijena gustim oblakom tajnovitosti. Riječ je o braći Anti i Ivanu Vidoviću, osnivačima poznatog goričkog benda Retrodukcije, koji pod tim nazivom i dalje funkcioniraju, sviraju, gažiraju, ali istovremeno idu i u drugom smjeru, prema autorskom radu. I tu je uskočio Ivo Horvat. Iz benda koji je imenjak i prezimenjak čuvenog hrvatskog botaničara, za kojeg, svom čuvenju unatoč, vjerojatno niste čuli, ovako je objasnio smisao svog postojanja na samom začetku:

– Ivo Horvat je zasad jedan nepoznati uzorak, a ovo neobično vrijeme samo nam je bilo dodatni motiv da ga predstavimo javnosti. Susrećemo ga na raznoraznim dokumentima, a sad kad ima prvu pjesmu bit će mu lakše u životu. Sa svakom novom pjesmom dobit će još više vlastite osobnosti.

A kad je već tako, ubrzo je stigla i prva pjesma. Bend se predstavio javnosti pjesmom “Novo lice”, koja je u rekordnom roku došla i na prvo mjesto HRT-ove Top 20 liste!

Pet mjeseci čekali smo sljedeću pjesmu braće Vidović i društva, takav su ritam dečki odredili, pa su jesenas procijenili da je pravi trenutak za izlazak pjesme “Sami”.

Kako je prva pjesma izašla prije deset mjeseci, druga prije pet, bilo je za očekivati da će treća izaći ovih dana.

“Naš treći singl ‘Zaboravi na sve’ je vani! Javite da li vam se sviđa, komentirajte, sherajte! Za filmski spot zaslužni su Hidrogen Films. Statisti su bili jedini i neponovljivi family and friends. Sve skupa bilo je nezaboravno! Hvala svima”, objavili su iz benda.

“Pjesma je ljubavna i govori o zrelom odnosu žene i muškarca, o situaciji u kojoj ljubav traje dugo i prepoznata je kao ona prava. Ta prava ljubav dolazi nakon početnih šmeterlinga, zanosa pa prkosa, ponosa i ostalih životnih okolnosti, ali je i dalje onako pomalo tinejđerski romantična. Znate i sami da u slobodno vrijeme sviramo na vjenčanjima kao Retrodukcija te da smo vidjeli i doživjeli razne necenzurirane situacije. Da svega toga skupa nije bilo, možda ne bi bilo ni ove pjesme. Ali sretni smo što ćemo je se riješiti, da se ne svađa s ostalima koje jedva čekaju red”, istaknuli su iz benda uz dodatak:

“Pjesmu ‘Zaboravi na sve’, kao i sve prethodne, snimili smo u našoj staroj buksi u atomskom skloništu. To je ujedno i zadnja pjesma snimana tamo, jer napravili smo jedan nama važan korak naprijed, a to je da otvaramo novi glazbeni studio u Velikoj Gorici imena AbuDublin, pa vjerujemo da ćemo u našim budućim pjesmama imati još bolji zvuk nego dosad.”

 

Objava Ivo Horvat ide dalje: Izašla i treća pjesma tajnovitog benda, zadnja iz skloništa… pojavila se prvi puta na cityportal.hr.