Prijava

Vaša prijava

Istarski umjetnik Elvis Berton izlaže u Galeriji Galženica

[]

Istarski umjetnik Elvis Berton, predstavnik hrvatske autsajderske i art brut scene u Velikoj Gorici predstavit će svoja umjetnička djela na samostalnoj izložbi ”Clean Up After Your Dog” u Galeriji Galženica.

Istoimeni projekt je projekt kojim autor reagira na stanje u društvu, a koji se sastoji od nekoliko likovnih ciklusa, skulptura i instalacija na kojima je radio posljednjih godina.

– Izložbu „Clean Up After Your Dog“ možemo promatrati kao svojevrsnu umjetničku instalaciju koja nas navodi na propitkivanje u kakvom svijetu živimo. Svaki od ovih motiva nosi nam neku poruku, a iščitati ih možemo zasebno ili kao cjelinu. Na ovoj izložbi suočeni smo sa sukusom Bertonovog stvaralaštva, njegovog pogleda na današnji svijet i najaktualniji problem današnjice, ekologiju i konzumerizam. Promatrača ne ostavlja ravnodušnim i potiče ga na promišljanje o viđenom i neviđenom te poziva da stvori vlastitu viziju, priču i procjenu. U ovom, kako sam autor kaže, eskapističkom vrtu, punom sugestivnih vizualnih podsjetnika, kameno cvijeće raste iz željeznih šipki neotpornih na koroziju. I na kraju, znak upozorenja „počistite za svojim psom“ koji metaforički upućuje na sve nečistoće koje ugrožavaju postojanost živog svijeta – rekla je Daniela Bilopavlović Bedenik, kustosica izložbe i autorica predgovora, a inače voditeljica Zbirke marginalne umjetnosti u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Otvorenje je sutra u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do 15.travnja.

 

 

Objava Istarski umjetnik Elvis Berton izlaže u Galeriji Galženica pojavila se prvi puta na cityportal.hr.