Prijava

Vaša prijava

„…bem ti te vodene kozice!“ i „Dvije šalice kave“ najbolji radovi književnog natječaja “Turopoljska poculica”

[]

Poznati su rezultati 13.Matičinog knjiženog natječaja „Turopoljska poculica“. Najbolji rad na kajkavskom napisao je Vladimir Stepanić iz Velike Gorice s naslovom „…bem ti te vodene kozice!“, dok je Irena Ivetić iz Požege sa svojim radom „Dvije šalice kave“ napisala najbolji rad na standardu.

Na natječaj su prispjela 43 rada iz cijele Hrvatske, od kojih je 12 na kajkavskom te 31 je pisan hrvatskim standardnim jezikom.

– Prispjele je radove Provedbeno povjerenstvo u sastavu: Stjepan Rendulić i Bosiljka Martinković razvrstalo, evidentiralo i predalo Prosudbenom povjerenstvu samo s naznačenom zaporkom, bez imena autora. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Bernardina Petrović, predsjednica i članovi: Đurđa Parać i Božidar Prosenjak odabralo je po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom hrvatskom jeziku te izabralo još četiri rada (dva na kajkavskom i dva na standardu) koji su ušli u uži izbor – istaknula je Ana Plehinger, predsjednica goričkog Ogranka te dodala kako će najbolje radove objaviti u svom godišnjem časopisu LUČ.

U uži izbor ušli su i radovi na kajkavskom „Laku nouč žouti“ Katarine Zadrije iz Vrbovca te „Đukina zôjdna vǒla“ autora Stjepana Zlodija iz Šiljakovine. Tu su i dva rada pisana standardnim hrvatskim jezikom „Hillman“ Đurđe Štefanec iz Zagreba i „Emotikon“ Luke Dajak, također iz Zagreba.

Inače, Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici natječaj je raspisao 15.rujna 2021.godine, a autori su svoje radove mogli slati do 25.prosinca 2021.

Objava „…bem ti te vodene kozice!“ i „Dvije šalice kave“ najbolji radovi književnog natječaja “Turopoljska poculica” pojavila se prvi puta na cityportal.hr.