Prijava

Vaša prijava

Županija raspolaže sa 7 milijuna kuna bespovratnih potpora za poduzetnike

[]

Zagrebačka županija raspisala je natječaje za dodjelu 7 milijuna kuna bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti.

– Status jedne od gospodarski najrazvijenijih županija u Hrvatskoj, Zagrebačka županija ima upravo zahvaljujući poduzetnicima koji svojim prihodima posljednjih nekoliko godina, prema analizi FINE zauzimaju visoko drugo mjesto, odmah iza grada Zagreba. Zahvaljujući tome Zagrebačka županija značajna sredstva može usmjeriti u gradnju škola, prometnu infrastrukturu i u niz društvenih segmenata, a bespovratnim potporama dio toga ‘vraća’ svojim mikro, malim i srednjim poduzetnicima kao poticaj za njihov daljnji rast – poručio je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100 tisuća kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40 tisuća kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica…

Važno je napomenuti kako se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa. Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75% prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos potpore iznosi do 15 tisuća kuna.

Natječaji su otvoreni do 5. svibnja 2022. godine.

Objava Županija raspolaže sa 7 milijuna kuna bespovratnih potpora za poduzetnike pojavila se prvi puta na cityportal.hr.


Obilježen Svjetski dan zdravlja