Prijava

Vaša prijava

Istra stiže u Goricu, Toplak traži nastavak niza

[]

Siječanj je ulazio u svoju samu završnicu tog pulskog poslijepodneva, 28. dan određen je za start proljetnog dijela sezone u HNL-u, a na megdan domaćoj Istri 1961 istrčala je Gorica. Koja je jesen zaključila neočekivanim porazom od Šibenika, koja u Puli nikad nije izgubila otkad je ušla u prvu ligu… I koja je tog poslijepodneva – izgubila. I započela crni niz koji će s klupe odnijeti Krunoslava Rendulića, a na nju dovesti Samira Toplaka.

Bila je to prva domaća pobjeda Istre protiv Gorice, ali i posljednja pobjeda Istre uopće. Cijeli jedan krug prvenstva je prošao, svih osam protivnika odradili su Puljani, upisali pritom po četiri remija i poraza, ali nikoga pobijedili nisu. I sad će, poručuju s Poluotoka, pokušati to učiniti u sudaru s protivnikom s kojim im je to posljednji put pošlo za nogom.

S druge strane, međutim, bit će prilično drukčija Gorica. Ne igrački, jer to je otprilike to, naravno minus Kristijan Lovrić, ali Gorica koja drukčije “diše” na terenu. Vratilo se samopouzdanje, energija i agresivnost, tri komponente koje su bile problem u onom crnom nizu poraza, pa je u tijeku potpuno drukčiji niz. Samir Toplak uzeo je u ove četiri utakmice sjajnih deset bodova, pri čemu nije primio ni gola!

– Bilo je lijepo raditi u tjednu nakon Šibenika, igrači su optimistični i pozitivni, ali brzo smo zaboravili tu utakmicu i okrenuli se Istri. Čeka nas protivnik koji ima svoj stil, koji puno toga bazira na pas igri, na puno otkrivanja i korištenja međuprostora, a na nama je da budemo agresivni i čvrsti kao u ovim prethodnim utakmicama, ali i da se nametnemo protivniku, da ne prepuštamo posjed  – govorio je Samir Toplak u najavi sudara s Istrom.

Do kraja sezone u konkurenciji za momčad neće biti Suka i Dvornekovića, na listi ozlijeđenih i dalje je i Golubickas, no svi ostali igrači bit će na raspolaganju treneru Toplaku ovog petka. Musa Muhammed i Caio Cruz vraćaju se nakon odrađenih suspenzija, a kadar se proširio i “ukazanjem” Vlatka Stojanovskog, koji je odlučio utakmicu u Šibeniku i ozbiljno se nametnuo za start i u ovoj utakmici.

Objava Istra stiže u Goricu, Toplak traži nastavak niza pojavila se prvi puta na cityportal.hr.