Prijava

Vaša prijava

Seniori, u drugi plan! Juniori Gorice na Hajduk idu s najjačim snagama

['HNK GORICA', 'hnk hajduk', 'hotnews', 'juniori', 'sven raić']

Velika će ovo biti subota u svijetu velikogoričkog nogometa, na Gradskom stadionu, u sportskoj obitelji HNK Gorice. Velika i zanimljiva, važna i sadržajna subota, jer na rasporedu je dvostruki program, pri čemu je priča u oba slučaja – prva liga!

Seniori će na red doći u poslijepodnevnim satima, od 17 sati krenut će ogled s Lokomotivom, u izravnoj borbi za peto mjesto na tablici 1. HNL, no oni su ove subote ipak u drugom planu. U prijepodnevnim sati, naime, počevši od 10 sati, juniori Gorice dočekuju vodeći Hajduk!

– U dogovoru s vodstvom kluba odlučili smo da sve juniore iz našega kadra prepustimo treneru juniora. Velika je stvar za naš klub što su juniori u borbi za prvo mjesto u 1. HNL i treba im dati na važnosti – rekao je trener prve momčadi Samir Toplak.

Protiv Lokomotive tako neće moći računati na dečke koji su u posljednjih nekoliko kola sjedili na klupi ili dobivali prve prilike u prvoligaškoj konkurenciji, poput Patrika Juga, Vinka Skrbina i Davida Sima, a tek ćemo vidjeti znači li ova Toplakova najava da ćemo u sastavu juniorske momčadi vidjeti i Caija Cruza, standardnog prvotimca u seniorskoj momčadi, kao i Sašu Marjanovića, koji također ima pravo nastupa za juniore…

Caio Cruz i dalje je treći strijelac lige s 11 golova, devet ih je zabio Vujičić, osam Kulenović, šest Ciprić… Foto: HNK Gorica

Gorica je u ovom trenutku druga na tablici, s pet bodova manje od vodećeg Hajduka, i eventualna pobjeda u ovom ogledu fino bi zakomplicirala prvenstvo. Iza Goričana je i Dinamo, s jednakim brojem bodova, kao i Lokomotiva, koja ima dva boda manje… I to je u ovom trenutku “velika četvorka” juniorskog nogometa, jer petoplasirana Rijeka ima čak 11 bodova manje od Lokomotive, što će reći da je gorička škola nogometa rame uz rame s tri najjače omladinske škole u državi! I to u debitanskoj sezoni u junioskoj 1. HNL!!

– U početku nismo ni sami bili sigurni koliko smo dobri, pa smo se znali i postavljati previše oprezno, ali s vremenom smo shvatili da možemo parirati i najboljima. Dobili smo Lokomotivu u gostima, remizirali s Dinamom doma, a bit ćemo spremni i za Hajduk – rekao je trener Sven Raić.

Iako nitko Goricu uoči sezone nije vidio ovako visoko, iako u klubu ne žele stavljati ovim klincima dodatni pritisak na leđa, nema dvojbe da je ovdje riječ o utakmici ogromnog uloga. Juniori Hajduka ove su sezone igrali Ligu prvaka, ispali od Atletico Madrida, a takvo nešto, prilika za izlazak na međunarodnu scenu, zvuči kao fenomenalna konačna nagrada.

– Naš eventualni plasman u Ligu prvaka bio bi ogroman podvig, svjesni smo da u toj utrci nismo favoriti, ali ako se ukaže šansa, siguran sam da ćemo je znati ugrabiti – kaže trener Raić.

Juniori Gorice u posljednjih šest utakmica imaju pet pobjeda i remi s Dinamom (0-0) na domaćem terenu… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Uz već nabrojane Brleka, Juga, Sima i Skbrina, u kadru ovaj mladi samoborski stručnjak ima i golmana Faruka Dalipagića, BiH reprezentativca U-19, tornjeve u obrani Marija Matkovića i 197 cm visokog Francuza Nathana Crucea, pa još i Luku Tepšića, trenutačno ozlijeđene Marca Ćurića i Luku Brandića…

Desni bok drži Leon Houdek, nećak pjevača Jacquesa, u sredini terena su još i Dominik Quni i Antonio Vujičić, dvojac iz Gospića, pa onda u svojim rolama i Noa Ribarić, Matija Carl, Dinko Gašparić, Luka Kostelec, Marko Rakas, Martin Đukanović i ostali, dok su za golove zaduženi Matija Frković, Vanja Kulenović, Dario Banić, Nikola Ciprić, ozlijeđeni Tin Janušić…

Zanimljiv i širok kadar, tablice kaže da je to i kadar s kvalitetom, koju nedvojbeno ima i Hajduk. I zato će biti jako zanimljivo vidjeti kako će to izgledati u subotu od 10 ujutro. Tek ćemo u posljednji trenutak doznati i gdje će se igrati, jer plan je dati juniorima priliku na glavom terenu. Ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvoljavali, jer ipak se popodne igra još jedna utakmica, seniorska s Lokomotivom.

Stvarno, čeka nas sadržajna subota na stadionu…

The post Seniori, u drugi plan! Juniori Gorice na Hajduk idu s najjačim snagama appeared first on cityportal.hr.