Prijava

Vaša prijava

“Turopoljska baština kroz sjećanja” stiže u centar Zagreba

['hotnews', 'izložba', 'Plemenita općina turopoljska', 'turopoljska baština kroz sjećanja']

U suradnji s Plemenitom Opčinom Turopoljskom i Gradom Velikom Goricom, odnosno gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, u prostorima Zagrebačke županije, u Preradovićevoj ulici u Zagrebu, u utorak će biti otvorena izložba pod nazivom “Turopoljska baština kroz sjećanja”. Iz županijske turističke zajednice ukratko su objasnili o čemu je tu točno riječ.

“Nekoć davno, na području Turopolja smjestila se prava mala država u državi. Riječ je o Plemenitoj Opčini Turopoljskoj, utemeljenoj u 13. stoljeću. Sve je počelo povlasticom Bele IV., kojom je imenovao nekolicinu turopoljskih plemića i time ih oslobodio svih dužnosti prema gradu Zagrebu. Gotovo osamsto godina kasnije, sloboda je i dalje na cijeni u Turopolju, a današnja Plemenita Opčina Turopoljska čuva i promovira povijest, tradiciju i kulturu ovoga kraja”, istaknuto je u priopćenju.

Što nas konkretno čeka na izložbi, kakvi izlošci i kakav koncept, doznat ćemo već u utorak na otvorenju, ali i u razdoblju pred nama, u kojem će izložba biti otvorena.

 

The post “Turopoljska baština kroz sjećanja” stiže u centar Zagreba appeared first on cityportal.hr.