Prijava

Vaša prijava

Svečano dodijeljene nagrade Ruža Zagrebačke županije

[]

Turistička zajednica Zagrebačke županije u srijedu je dodijelila 17 nagrada za najbolje turističke djelatnike i objekte na svom području. Ruža Zagrebačke županije, kako su u Turističkoj zajednici nazvali dodjelu nagrada, prvo je izdanje tog događanja, a dodijelilo se u šest kategorija uz još dodane i posebne nagrade.

– Nagrađujemo najbolje u sektoru turizma sa željom da stvaramo priče pojedinaca koje su kotačić našeg turizma. Nastojimo pokazati koliko divnih priča postoji na kontinentalnom dijelu Republike Hrvatske jer znamo koliko je teško raditi i stvarati nešto da nam se gost vrati, dođe, a i da od toga imamo neki gospodarski benefit. Zagrebačka županija je jedna divna destinacija u kojoj ćete osjetiti svu čar hedonizma – kazala je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Dodijeljena nagrada Ruža Zagrebačke županije

U kategoriji eno-gastro turizam dobitnici su Udruga Samoborska češnjovka, koja je u 2022. osigurala da taj gastronomski specijalitet bude zaštićen i Uredbom Europske komisije, te slastičarnica „Jagode i čokolada“, koju prati imidž jedne od najboljih slastičarni u Zagrebačkoj županiji. Kategorija održivi turizam nagrade dodjeljuje Vinariji Korak i Bernardu Koraku, zbog čije se kuhinje mnogi redovito vraćaju na plešivičko gorje, i Posavskom kukuruznom labirintu „Hrvatica“, atrakcija koja ima na interaktivan način priliku promovirati neotkriveni segment njihova kraja. Za najinovativnije proizvode i usluge nagrade su dobili Turistička zajednica Grada Jastrebarskog i projekt Avanturopolje OPG-a „Grgar“. U kategoriji društveno odgovornog poduzetništva nagrade su osvojili inovativni Hrvatski kišobran i Međunarodna zračna luka Zagreb „Franjo Tuđman“, dok za smještajne objekte nagrade dobivaju Kamp Zagreb i Hotel Royal Airport. U kategoriji namijenjenoj za djelatnike iz uslužnih i ostalih djelatnosti povezanih s turizmom nagradu dobivaju Zlatko Jančić i Ljiljana Stanko.

Dodijeljena nagrada Ruža Zagrebačke županije

Posebne nagrade za istaknute pojedince osvojili su Goran Hanžek (Vinarija „Litterarij“), Stipo Duvnjak (KUD Novo Čiče), Nenad Čunčić (Turopoljska pivnica), Ivana Purek Puhelek i Tihomir Jagunić (Hotel Princess). Doris Pinčić dodijeljeno je posebno priznanje za doprinos turizmu koje je, kako doznajemo, osvojila sa svojim autorskim projektom „Doživi domaće“.

Dodijeljena nagrada Ruža Zagrebačke županije

– Ponosni smo što se dodjela nagrade Ruža Zagrebačke županije održala u našemu gradu. Vrlo je poticajno za sve one koji su bili u konkurenciji, ali i one koji nisu bili u konkurenciji, a bave se turizmom, da se još više i snažnije daju u tu djelatnost. Ovakvi primjeri služe i onima van naše županije za motivaciju. Kvaliteta nikada nije slučajna, ona je produkt predanog rada i svi koji su dobili nagradu uistinu su je i zaslužili – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Zagrebačka županija je ponosna na svoje turističke rezultate, a ako se malo bolje pogleda, mi bilježimo i bolje rezultate nego u onoj rekordnoj 2019. godini. Mi smo sad zadnje dvije ili tri godine imali malo problema zbog ovih kriza, ali već ova godina pokazuje da se turizam Zagrebačke županije nastavlja razvijati kako smo mi htjeli – rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

Za glazbeni i zabavni program pobrinula se Zsa Zsa sa svojim domaćim hitovima.

Dodijeljena nagrada Ruža Zagrebačke županije

Dodijeljena nagrada Ruža Zagrebačke županije

Naslovna fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

Ova objava Svečano dodijeljene nagrade Ruža Zagrebačke županije se prvi puta pojavila na cityportal.hr.