Prijava

Vaša prijava

SDP-ovke čestitale sugrađankama Dan žena i upozorile na nepravedan položaj žena u društvu

[]

U povodu Međunarodnog dana žena članovi velikogoričkog SDP-a podijelili su sugrađankama crvene karanfile i letke koji upozoravaju na nepravedan položaj žena u društvu.  Osmi ožujka prilika je, kažu, za reći kako borba koju žene vode za svoj status i za svoja prava nažalost nikada ne prestaje.

– Na tržištu rada žene su teško pogođene, jer rade na nesigurnim radnim mjestima i na određeno vrijeme. Najčešće su u žrvnju prekarnog rada, neisplate plaća, diskriminacije i mobinga. Žene na poslu teško napreduju i još uvijek su za ista radna zaduženja plaćene manje od muškaraca, a samim time imaju znatno niže i mirovine – kažu iz Foruma žena i mladih SDP-a i dodaju kako su ove godine fokus stavili na neplaćeni rad, jer žena kad odradi svoj posao na radnom mjestu, odlazi u drugu ili treću smjenu na rad kod kuće.

– Treba osvijestiti i početi vrednovati kućanski rad koji se smatra isključivo “ženskim poslom” koji ona besplatno treba odraditi – čišćenje, kuhanje, peglanje, odgoj djece i brojni drugi poslovi. Ekonomska emancipacija žene nije moguća ukoliko se njen kućanski rad smatra njenim slobodnim vremenom! – poručuju.

SDP-ovci su predložili i da se u Velikoj Gorici osnuje gradsko Povjerenstva za ravnopravnost spolova, te da se više ulica imenuje po ženama. Podsjetili su i na prijedlog da učenice dobivaju besplatne higijenske uloške u svojim osnovnim i srednjim školama.

Galerija fotografija

 

Ova objava SDP-ovke čestitale sugrađankama Dan žena i upozorile na nepravedan položaj žena u društvu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.