Prijava

Vaša prijava

Tko ima najbolju kobasu, a tko špek i salamu doznat će se na Kobasijadi u Veleševcu

[]

Veleševec će ovoga vikenda po 13. put biti domaćin gastro događanja – Posavska tradicionalna kobasijada. Uz zabavni program kulturno-umjetničkog društva, u subotu, 11. ožujka, organizatori će proglasiti tko je pobjednik u osam kategorija: kobasica, salama, špek, šunka, gibanica, rakija, bijelo i crno vino. Iako je prošlih godina žiri birao i tko radi najbolji sir, ove godine te kategorije neće biti jer se lani na nju nitko nije prijavio.

– Kobasijadu smo pokrenuli prije 15 godina, ali je bila pauza zbog korone pa se ove godine održava 13. put. U početku smo zamislili da to bude za naše žitelje općine Orle, međutim prije par godina smo mi to ipak promijenili, pa se mogu prijaviti svi. Svi zainteresirani mogu svoje primjerke donijeti od 14 do 16 sati u Društveni dom u Veleševcu – ispričala je predsjednica KUD-a Veleševec Nevenka Vučin i dodala kako službeni program započinje u 17 sati, a za sve posjetitelje pripremaju i grah s kobasicama.

Ova objava Tko ima najbolju kobasu, a tko špek i salamu doznat će se na Kobasijadi u Veleševcu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.