Prijava

Vaša prijava

Policija ‘uhvatila’ dvojac koji je krao po goričkim trgovinama

[]

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 29 i 35 godina zbog sumnje da su zajedno počinili jedno kazneno djelo „Krađa“ i kazneno djelo „Teška krađa“ u pokušaju dok se sumnja da je 29-godišnjak počinio još devet kaznenih djela „Krađa“.

– Naime, sumnja se da je 29-godišnjak od 5. prosinca 2022. godine do 19. veljače 2023. godine, u devet navrata došao do trgovina na području Peščenice, Sesveta i Velike Gorice te s polica otuđio više parfema koje je potom iznio iz trgovina bez da ih je platio – ističu iz PUZ.

No, tu nije kraj kaznenim djelima. Ovaj je dvojac 2. veljače u poslijepodnevnim satima krao u goričkom Lidlu u Ulici Ljudevita Posavskog.

– Muškarci su iskoristili zauzetost zaposlenika trgovine, prišli rashladnim uređajima te otuđili više komada raznih prehrambenih proizvoda. Nakon što su te proizvode stavili u košaru za kupovinu, zajedno su, bez da su ih platili napustili prodajni prostor trgovine i udaljili se s mjesta događaja – pojasnili su iz policije te dodali kako su svojim kaznenim djelima počinili materijalnu štetu oko 3200 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

Ova objava Policija ‘uhvatila’ dvojac koji je krao po goričkim trgovinama se prvi puta pojavila na cityportal.hr.