Prijava

Vaša prijava

FOTO Spojili znanje i praksu pa predstavili poslovanje na “Sajmu vježbeničkih tvrtki”

[]

Učenici trećih i četvrtih razreda Ekonomske škole Velika Gorica predstavili su danas u goričkom Veleučilištu svoje poslovanje i tvrtke u sklopu „Sajma vježbeničkih tvrtki“. Inače, ovo je deveti sajam po redu koji se održava u okviru redovnog programa goričke ekonomske škole, a koji je sada po prvi puta organiziran van prostora škole.

– Ove godine predstavilo se 16 vježbeničkih tvrtki, koje kroz cijelu školsku godinu simuliraju rad kao u realnom sektoru, a tu im pomažu i realni partneri tvrtke s kojima surađuju. Tu je ta poveznica između grada i lokalne zajednice. Kroz svoje tvrtke učenici spajaju znanje ekonomskih predmeta, a ovo je sada prezentacija svega onoga što znaju, njihovih kompetencija i vještina – istaknula je ravnateljica škole Vesna Brkljačić.

31.03.2023. – Velika Gorica – Sajam vježbeničkih tvrtki Ekonomske škole Velika Gorica u VVG – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Jedna od vježbeničkih tvrtki koja se predstavila je i Fanshop HNK Gorica, a Mara Kordić voditeljica prodaje marketinga ističe kako je najveći izazov bio početak poslovanja.

– Mi smo svoju tvrtku otvorili na početku 2021. godine, a odlučili smo se za to poslovanje kako bi podržali naš nogometni klub Goricu. Iako smo ove godine nešto lošiji, mi smo uz naš grad i smatramo da bi svaki građanin trebao biti uz nas. Mislim da smo napravili stvarno nešto značajno i htjeli bismo da svi podrže našu djelatnost – rekla nam je učenica Mara.

Kroz svoj program Festival znanosti, kao i organiziranje priprema za državnu maturu za maturante i studente, Veleučilište pokazuje svoju otvorenost i želju za suradnjom sa srednjim školama.

– Drago mi je da Veleučilište surađuje sa srednjim školama i da se i na ovaj način kroz organizaciju ovog sajma osigurava jedna vertikalna poveznica u obrazovanju srednje škole s visokim učilištem. Lijepo je vidjeti ove mlade ljude ovdje, a posebno nam je drago što su kao jednog od partnera u svom poslovanju odabrali upravo Veleučilište – naglasila je Marjana Kuliš, pomoćnica dekana za osiguravanje kvalitete s lokalnom zajednicom.

31.03.2023. – Velika Gorica – Sajam vježbeničkih tvrtki Ekonomske škole Velika Gorica u VVG – foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

 

Ova objava FOTO Spojili znanje i praksu pa predstavili poslovanje na “Sajmu vježbeničkih tvrtki” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.