Prijava

Vaša prijava

Pripreme za Uskrs u Novom Čiču

[]

Ušli smo u Veliki tjedan prije najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. U subotu 1. travnja, dan prije Cvjetnice, bilo je živo u Novom Čiču. Od raskršća kod Konzuma pa do crkve, nove škole, kapelice…Udruge koje djeluju u mjestu, osim nogometaša Dinamo Hidrela koji su imali službene nastupe, a uz potporu Mjesnog odbora i sumještana, održale su već tradicionalnu akciju sadnje cvijeća i uređenje mjesta pred nadolazeći veliki blagdan. Posao je odrađen na zaista uzoran način i svi zaslužuju veliku čestitku i zahvalu.

Foto: Društvo žena Novo Čiče

U zapadnom dijelu Čiča prema Velikoj Gorici, prometnica je veliko gradilište i hvalevrijednu akciju tamo nije imalo smisla sprovesti. Društvo žena Novo Čiče izdalo je sljedeću objavu.

– Subotnja akcija svih udruga iz Novog Čiča pokazala je vrijednost i značaj sloge i mira. Zahvaljujemo se KUD-u Novo Čiče, DVD-u, Udruzi umirovljenika, Mjesnom odboru te svim mještanima koji su nas na bilo koji način podržali. Posebno moramo izdvojiti Marijana Milanščaka, Krešu Fiolića, Milenu Paviša, Dubravka Hrkovca iz Caffe bara Kavalir te našeg župnika Marijana Prepeljanića – stoji u priopćenju Društva žena.

Foto: Društvo žena Novo Čiče

Mora se istaknuti da su čičke dame (Društvo žena) bile aktivne i prije subotnje akcije. Imale su svoje radionice, a rezultati su dijelom vidljivi ako prošećete lijepim Čičem dok će se ostalo prezentirati na sam Uskrs.

Foto: Društvo žena Novo Čiče

Tu su i članovi Udruge umirovljenika Novo Čiče. Bome se, vjerojatno uglavnom ženska populacija, morala svojski potruditi i pripremiti kolače za sve one koji su bili na nedjeljnoj cvjetnoj misi na otvorenom.

Foto: Društvo žena Novo Čiče

Degustacija je bila nakon mise, a moramo barem malo pokušati dočarati doživljaj mise na otvorenom.

Foto: Društvo žena Novo Čiče

Krenulo se nakon potresa i nastavilo za lijepa vremena. Misa je između crkve i župnog dvora na slikovitoj, prekrasnoj velikoj livadi omeđenoj novom školom i dvoranom, potokom i drvećem. Poseban je događaj ljeti sjesti pod stablo i u miru pratiti misu, razmišljati o smislu življenja i duhovno se osvježiti.

Ova objava Pripreme za Uskrs u Novom Čiču se prvi puta pojavila na cityportal.hr.