Prijava

Vaša prijava

FOTO Mlade ekipe pokazale vještine prve pomoći na međužupanijskom natjecanju u Ivanić-Gradu

[]

Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije bilo je domaćin 12. međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije, koje se održalo u Ivanić-Gradu. Sudjelovalo je ukupno 14 ekipa i ukupno 84 sudionika, a u kategoriji podmlatka najuspješnija je bila ekipa Gradskog društva Crvenoga križa Dugo Selo, koju čine učenice OŠ Stjepana Radića iz Božjakovine, a u kategoriji mladih ekipa GD CK Sisak, koju čine učenice sisačke Gimnazije.

Na natjecanju se provjeravalo teorijsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, te o ljudskim i pravima djeteta. Znanje prve pomoći prezentiralo se i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.

– Ovo nam je natjecanje puno značilo, jer su mladi nakon pune dvije godine kad smo imali stanku zbog pandemije imali prilike pokazati svoja teorijska znanja i vještine pružanja prve pomoći. Izuzetno nam je drago da smo to uspjeli organizirati, jer im je to i prilika da se i podruže, sve su to naši budući volonteri. Svima bih čestitala na sudjelovanju, a pobjedničkim ekipama želim puno uspjeha na državnom natjecanju- rekla nam je  Drinka Sopta, ravnateljica Društva Crvenoga križa Zagrebačke županije.

Scenarij ovogodišnjega natjecanja je tako obuhvaćao prvu pomoć pothlađenoj osobi, pomoć osobi na čije je noge palo stablo, osobi sa stranim tijelom u dlanu, osobi koja je doživjela napad astme i panike, osobi s prijelomom potkoljenice…

Ekipe koje su osvojile prva mjesta natjecat će se na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa 13. svibnja u Zagrebu.

Nalovna i fotografije učlanku: 12. međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije/DCK Zg.županije

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Ova objava FOTO Mlade ekipe pokazale vještine prve pomoći na međužupanijskom natjecanju u Ivanić-Gradu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.