Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija raspisala javne pozive za udruge u visini 790 tisuća eura

[]

Zagrebačka županija raspisala je 790 tisuća eura vrijedne javne pozive kojima će u 2023. godini poduprijeti projekte i programe udruga. Sredstava su namijenjena udrugama za financiranje kulturnih, socijalnih, humanitarnih, vjerskih, obrazovnih, braniteljskih te programa i projekata civilne zaštite te udrugama iz područja poljoprivrede, lovstva, ribarstva i zaštite okoliša. Predstavljajući javne pozive zamjenik župana Damir Tomljenović naglasio je kako je Zagrebačka županija početkom veljače već raspisala dva natječaja za udruge iz sfere zdravstva u vrijednosti 375 tisuća eura.

– Tako će u 2023. godini Zagrebačka županija poduprijeti programe i projekte udruga s 1.165.000 eura, a mislim da ta brojka najbolje govori o tome koliko su udruge u fokusu Zagrebačke županije. Mi ih financijski podržavamo, a oni svojim projektima poboljšavaju kvalitetu društvenog i svekolikog života naših stanovnika –  rekao je Tomljenović dodavši kako je protekle godine Županija podržala projekte 586 udruga.

Javni poziv za ostvarivanje prava na financiranje kulturnih, socijalnih, humanitarnih, vjerskih, obrazovnih, braniteljskih te programa i projekata civilne zaštite udruga i drugih neprofitnih organizacija u 2023. godini ukupne je vrijednosti 464.600 eura, a otvoren je do 15. studenoga. Maksimalan iznos koji udruga može ostvariti po pojedinom programu je 6.700 eura. Za projekte eko-udruga osigurano je 55 tisuća eura, a natječaj je otvoren do 5. svibnja, dok je maksimalni iznos po projektu 5.300 eura. Iz sfere poljoprivrede raspisani su natječaji za lovstvo, ribarstvo i udruge iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva za što su osigurana sredstav u iznosu 111.524 eura i 26.047 eura.  Sredstva iz natječaja za ribarstvo namijenjena su za krajobrazno uređenje jezera i vodotoka te manifestacije za što je osigurano gotovo 44 tisuće eura, a za udruge iz područja poljoprivrede osigurano je gotovo 90 tisuća eura.

Više informacija o natječajima i javnim pozivima dostupno je OVDJE.

Ova objava Zagrebačka županija raspisala javne pozive za udruge u visini 790 tisuća eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.