Prijava

Vaša prijava

Treća sreća: Novi natječaj za pročistač otpadnih voda ide polovicom lipnja

[]

Izvješćem direktora VG Vodoopskrbe, Krunoslava Višića, o aktualnom stanju EU projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracija Velika Gorica“, završila je 11. sjednica Gradskog vijeća. No, oporba je inzistirala da se gradonačelnik, kao jedini član Skupštine trgovačkog društva koji je nositelj projekta, izjasni o kako su naveli, katastrofalnom stanju većine prometnica obuhvaćenih aglomeracijom.

– Moram se složiti s dijelovima nezadovoljstva koje ste iskazali, a i nije prvi puta da to činim. Možda ste zaboravili kako sam u samom startu, kad ste predlagali da govorim o ovoj točki na Gradskom vijeću, izišao za govornicu i javno rekao ono što ću ponoviti, postoje dijelovi u kojima još nismo sigurni kako će funkcionirati, ne možemo odokativnom metodom govoriti o promjerima cijevi i slično. No, kad je u pitanju asfaltiranje, ono što sam inzistirao kao Skupština, želim to sad i javno naglasiti, svi mjesni odbori su bili na sastanku s  Upravom VG Vodoopskrbe gdje su stavili točke koje nisu dobro odrađene. Neki dijelovi su prepuni tih točaka. I ne bježimo od toga. Jako puno osobno nailazim na problematiku lošeg asfaltiranja, koje niti želim, niti planiram braniti – rekao je gradonačelnik Ačkar.

Foto: Krunoslav Višić, direktor VG Vodoopskrbe podnosi izvješće o aktualnom stanju projekta Aglomeracije na 11. sjednici Gradskog vijeća/G.Kiš, cityportal.hr

Ponovio je kako je garancija na izvedene radove pet godina, te kako gradska vlast ‘nije zažmirila na probleme s terena’.

– Moramo svi zajedno biti korektni i reći kako smo krenuli vrlo, vrlo intenzivno osuđivati, ukazivati, komunicirati i inzistirati da se poslovi preuzimaju tek kad sve bude napravljeno sukladno struci. Od toga nećemo odustati, apsolutno nećemo pristati na loše izvedene radove i drago mi je da smo po tom pitanju jedinstveni – poručio je gradonačelnik.

Direktor VG Vodoopskrbe, Krunoslav Višić, nakon toga je izvijestio kako su zadnjih mjesec dana učestale kiše usporile asfaltiranje prometnica i uklanjanje nedostataka, no kaže kako će radovi biti završeni u roku, do 30.lipnja.

– Meni je bilo bitno da po pitanju same izgradnje kanalizacije sve bude gotovo i spremno, da se može pristupiti rekonstrukciji i dogradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za koji ćemo sad provesti postupak nabave. I duboko se nadam da ćemo konačno odabrati izvođača radova, da se i to završi. I sukladno tome, kao što je rekao gradonačelnik, moramo biti svjesni da postoje petogodišnje garancije nakon primopredaje radova, odnosno nakon izdanih uporabnih dozvola – rekao nam je.

Uporabne dozvole za svaku građevinsku dozvolu po cijeloj aglomeraciji se izdaju na način da nakon što se obavi tehnički pregled, nadzorni inženjeri daju svoje završno izvješće, izvođači radova svoj izvještaj o izvedenim radovima i nakon toga, ako nema nikakvih nedostataka, javnopravna tijela izdaju uporabne dozvole.

– Nakon toga, kad objekt krene u uporabu i ako bude dolazilo do propadanja asfalta, sukladno tim garancijama, sanaciju obavlja, i to o svom trošku, izvođač radova, a ne o trošku građana kako su danas prezentirali pojedini vijećnici na sjednici – rekao je direktor Višić.

Što se tiče novog, trećeg po redu, natječaja za izvođača radova pročistača otpadnih voda, njegova se objava u elektronskom oglasniku Javne nabave očekuje polovicom mjeseca lipnja.

 

Ova objava Treća sreća: Novi natječaj za pročistač otpadnih voda ide polovicom lipnja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.