Prijava

Vaša prijava

Pred vratima raja: Na Varaždin moraju zajedno krenuti Gorica i – Goričani!

[]

Ostalo je još 180 minuta. Sudbonosnih, ključnih 180, uoči kojih je “sveti” cilj učiniti posljednjih 90 – nevažnima! Nogometaši Gorice dugo i predugo bili su na dnu, zakopan u sami mulj tablice HNL-a, pa onda čudesnim uskrsnućem došli u situaciju da ogledom pretposljednjega kola otklone sve dvojbe. S druge strane bit će Varaždin, igrat će se doma, a tri boda mogla bi donijeti potpuni mir i spokoj uoči posljednjeg čina jedne ludo stresne sezone.

Da bi se to dogodilo, da bi to bilo moguće, morat će svoj dio posla odraditi i Osijek, koji u petak poslijepodne odlazi u Šibenik po bodove vrijedne Europe. Sasvim konkretno, Šibenik ne bi smio pobijediti… Iako, to je neki sasvim drugi dio priče, jer u goričkom taboru ususret vikendu odluke nitko neće ni spomenuti utakmicu na Šubićevcu.

Umjesto toga, mislima će se za početak vratiti u Pulu, ali i još malo dalje u prošlost.

– Doveli smo se u situaciju da je sve u našim rukama i to je najvažnije – počeo je trener Željko Sopić najavu ovog silno važnog susreta, pa nastavio:

– Posljednje tri utakmice odigrali smo jako dobro, iako bodovni učinak to baš i nije pratio. Međutim, moram pohvaliti dečke, jer kad pukneš 55 puta na protivnički gol, to je respektabilna brojka i za veće klubove od Gorice. Takvih se brojki ne bi posramio ni Dinamo. Nekad lopta uđe u gol, nekad ne, ali činjenica je da su najbolji igrači utakmica u posljednja dva gostovanja bili golmani Čavlina i Majkić. A to daje dodatnu težinu brojkama o kojima govorimo. Iako, na kraju se sve svodi na ono što sam rekao na početku. Imamo sve u svojim rukama, igramo na svom stadionu i to je to!

Vremenske prilike u velikom su mjeri otežale pripreme za utakmicu, ali ništa drukčije nije ni svima ostalima.

– Odradili smo sve što smo mogli u ovim uvjetima, kakvi uostalom vladaju u cijeloj našoj zemlji. Uspjeli smo u četvrtak odraditi i normalan trening, kiša je konačno malo stala, imamo i petak… Unatoč velikoj količini oborina, odlučili smo ostati na prirodnoj travi, kako bismo izbjegli eventualne ozljede, i dečki su spremni za utakmicu – uvjeren je trener.

Na raspolaganju ima gotovo kompletan kadar, ne računajući dvojac za koji odavno znamo da neće sudjelovati u završnici sezone.

– Osim Jurića i Banića, koje nemamo već duže vrijeme, svi ostali su spremni, uključujući i Mrzljaka, koji nam se vraća. Manjih problema u momčadi ima, ali nema dvojbe da ćemo pronaći 11 spremnih da ostvarimo toliko željeni opstanak u ligi – ponovno će Sopić optimistično i samouvjereno, onako kako on jedino i zna.

I neće ga ni na djelić sekunde uplašiti jako dobri Varaždin, koji je u sudaru s Rijekom u prošlom kolu pokazao koliko opasan i kvalitetan može biti. Bivši igrač Gorice Fran Brodić, silno talentirani Tonio Teklić, čvrsta defenziva, organizirana sredina terena… Goricu definitivno čeka itekako ozbiljan protivnik, samim time i nedvojbeno težak posao u pokušajima da se dođe do cilja.

– Varaždin je prije svih predviđanja osigurao ostanak u ligi, pa su dobar dio sezone mogli igrati lagano i ležerno. U posljednje vrijeme imali su neke izostanke i ozljede, što im je utjecalo na kvalitetu igre, ali mislim da trener Kovačević tamo radi vanserijski posao. Na jedan bod su od Osijeka, sanjaju tu Europu, ali i mi sanjamo i svim srcem želimo opstanak. Bit će to jedna dobra, zanimljiva utakmica, u kojoj se moramo baciti na glavu i dati apsolutno sve od sebe. Bude li tako, rezultat neće izostati – zaključuje Sopić.

Bit će to posljednjih 90 minuta na domaćem terenu ove sezone, bit će to jako dobar razlog da se ljubitelji sporta u ovome gradu u značajnom broju okupe na tribinama Gradskog stadiona i daju podršku svome klubu. Gledamo prema Šibeniku u petak, pa se vidimo na tribinama u subotu…

Ova objava Pred vratima raja: Na Varaždin moraju zajedno krenuti Gorica i – Goričani! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.