Prijava

Vaša prijava

VIDEO Sopić: Trenirali smo i na Badnjak, i na Staru godinu… Vratilo nam se!

[]

Nakon što je pokupio pljesak pune zapadne tribine, nakon što je odradio prve korake velike fešte sa svojim igračima i stožerom, pa onda i zapjevao u svlačionici, Željko Sopić na kraju dana je pobrao i pljesak – novinara! Predstavnici medija, oduševljeni svime onime što je Sopić postigao u ulozi trenera Gorice, pridružili su se kolopletu emocija na Gradskom stadionu, a Coach Sopa konačno se smješkao…

– Neopisivo sam ponosan na ove igrače, sve do jednog! Od prvog do zadnje, od onih koji su imali ključne uloge, do onih koji su nešto manje igrali. Pokazali su nevjerojatan karakter, a to je upravo ono što smo željeli dobiti. Ove zime birali smo baš takve igrače, karakterne, pobjednike. Možda nismo uvijek birali najbolje, nego one s ovim karakteristikama – govorio je ponosni Sopić.

Nije previše analizirao utakmicu, nije bilo za to ni potrebe. Ostat će još dugo u sjećanju onaj volej Fruka ljevicom za presudnih 3-1, za prvi gol u nastavku utakmice, onaj koliko je prelomio susret. Ostat će zapisano i onih 5-1 u završnici utakmice, oduševljenje na tribinama i gard koji je zapravo samo potvrdio sve ono o čemu je Sopić govorio.

Kad je najteže, ova momčad redovito isporučuje. Bilo je tako one večeri na Šubićevcu, kad je Gorica slavila 4-0 i odškrinula vrata raja, bilo je tako i ove prekrasne večeri za velikogorički nogomet. Mač ti visi nad glavom, a ti zabiješ pet komada… I naravno da je to najlakše pripisati karizmatičnom Sopiću.

– Ma dobro, ovo je ipak uspjeh svih nas. Ljudi koji su najuže surađivali sa mnom, svih ostalih koji čine ovaj klub, jer iza svih nas je puno stresa, živciranja… A ja sam vjerovao. U nekim trenucima vjerojatno smo vjerovali samo ja, moja žena, djeca, pas i zec. I nitko više. Ali nisam odustajao, iako je u nekim trenucima bilo jako, jako teško – pričao je Sopić, koji je sa sobom donio i jedan poseban papir.

Na njemu je ispisana poruka, motivacijska naravno, a završava sa “ispadanje nije opcija”. I, zaista, nije.

– Čim sam došao u klub, napravili smo grupu koja se zove “Opstanak”, a ikona grupe je slika knjige na kojoj piše: ‘Tko preživi, pričat će!’ – otkrio je Sopić.

Preživio je, preživjeli smo. I pričat ćemo o ovome svemu, nema dvojbe, još neko vrijeme. A onda se okrenuti i novoj sezoni, uz samo jednu želju: malo manje stresa dogodine, lijepo molimo…



Ova objava VIDEO Sopić: Trenirali smo i na Badnjak, i na Staru godinu… Vratilo nam se! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.