Prijava

Vaša prijava

I cure su prva liga! Nogometašice naplatile lanjske dugove pa slavile uz baklje

[]

Emocije se još nisu ni pošteno smirile nakon subotnje lude večeri, nakon što su nogometaši Gorice pospremili pet komada u varaždinsku mrežu i osigurali ostanak u ligi, a već je slijedio nastavak. I to u produkciji nogometašica Gorice Kömmerling.

Slučaj je htio da već dan poslije utakmice koja je ispala sudbonosna za njihove kolege iz kluba, djevojke dođu na red sa svojom sudbonosnom utakmicom. Igrao se uzvratni meč protiv Međimurja, nakon 1-1 u prvom susretu u Čakovcu prije tjedan dana, uz izravan prijenos, uz glasnu podršku publike, smještene uz pomoćno igralište na našem Gradskom stadionu.

Dekor, dakle, svečarski i primjeren trenutku, opet u skladu s onim što se događalo dan ranije, a težina koju je ova utakmica nosila – nemjerljiva. Dvije godine nakon što je jedan novi, silno ambiciozni projekt krenuo, zaživio, ukazala se prilika koju se nije smjelo propustiti. Prošle sezone cilj je bio izboriti promociju u najviši rang, no ispriječio se splitski Hajduk. I na kraju je nedostajao jedan gol.

Tim povodom, red je bio da jedan gol presudi i ove sezone, iz drugog pokušaja. Ovaj put gol u protivničkoj mreži, gol iz penala, gol vrijedan prve lige!

– Emocije nas i dalje drže, jer ovo je kruna svega što smo radile u posljednje dvije godine. Presretne smo, uspjele smo ostvariti cilj, i to ovoga puta onako kako se ovakve utakmice i inače dobivaju, na mišiće – govorila je oduševljena kapetanica Perica Cicijelj.

Trenutak odluke dogodio se u 41. minuti, nakon što je sudac pokazao na bijelu točku, a najstrožu kaznu u povijesno važan gol pretvorila je Mia Kalašić. Vodila se u nastavku velika borba, uz blagu premoć Goričanki, a posljednji sučev zvižduk svi na terenu, uz njega i oko njega dočekali su s gomilom emocija. Gorica je uspjela, prva liga postala je stvarnost, a Čakovčanke će novi pokušaj imati protiv Rijeke.

– Trebat će još proći vremena dok se ne slegnu dojmovi, ali znam da smo se jako iscrpili i fizički i emocionalno. Znamo da je curama lani prva liga promaknula za dlaku, ta činjenica visjela je nad glavom cijelom vrijeme i zato sam presretan što su uspjele. Bilo je teško, ovo je bila jedna od naših najlošijih utakmica, moglo se primjetiti puno grča, nije bilo moguće provoditi do kraja ni neke taktičke zamisli, ali cure su stvarno dale sve od sebe. Ovo je njihov uspjeh i ja im od srca čestitam – ponosan je bio i trener Marko Biljan, koji je na početku ove sezone preuzeo goričke nogometašice i poveo ih do uspjeha koji će puno toga promijeniti u ženskom nogometu u ovom gradu.

Teško je vjerovati da će djevojke tek tako “istisnuti” dečke iz naslovnih rola, ali sasvim sigurno će se pomaknuti s margina, biti više i češće pod svjetlima reflektora. Što su, uostalom, i zaslužile. Skromno i tiho, tamo negdje na rubnim dijelovima grada, gradile su svoju priču i izborile se za priliku da pokažu koliko mogu protiv najboljih ekipa u državi.

– Imali smo puno problema, uspona i padova, muka s ozljedama i izostancima, ali bile smo jače od svega toga. Moje je mišljenje da Bog sve vidi, da u Božji plan nikad ne treba sumnjati. I zato, hvala Bogu… – sa širokim osmijehom zaključila je kapetanica Cicijelj.

Kad je sve konačno bilo gotovo, ostalo je još samo proslaviti, a to se ovog vikenda u nogometnoj Velikoj Gorici pretvorilo u standard.

– Ne smijem to zaboraviti, puno hvala navijačima, ljudima koji su nas došli podržati. Trebalo nam je to, iako nismo navikli na takvu pozornost, sve to bilo nam je novo, ali pomoglo je – kazao je trener Biljan.

Jedna turbulentna, u svakom smislu zahtjevna sezona završila je tako s dvostrukim happy endom. U samo dva dana. Bolje nije moglo!

Ova objava I cure su prva liga! Nogometašice naplatile lanjske dugove pa slavile uz baklje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.