Prijava

Vaša prijava

Kreće se u izgradnju škole u Dubrancu i obnovu doma u Kozjači

[]

Gotovo 2,9 milijuna eura, Zagrebačka županija je osigurala za izgradnju novog objekta Područne škole u Dubrancu i obnovu društvenog doma u Kozjači. Ugovore je danas u Velikoj Gorici, župan Stjepan Kožić uručio gradonačelniku Krešimiru Ačkaru.

– Danas smo dodijelili dva važna ugovora te se nadam kako će radovi vrlo brzo započeti. Riječ je o iznosima koji bi trebali u potpunosti pokriti vrijednost radova izgradnje škole. Nadam se da će djeca i roditelji biti izuzetno ponosni – istaknuo je župan Stjepan Kožić te podsjetio kako je na županijski Javni poziv za obnovu zgrada oštećenih u potresu pristiglo 109 prijava.

– Do sada smo potpisali 76 ugovora u vrijednosti 17,5 milijuna eura, a od tog iznosa Velikoj Gorici je dodijeljeno 4,7 milijuna eura za obnovu objekata – dodao je župan Kožić.

22.05.2023. – Dodjela ugovora za izgradnju škole u Dubrancu i obnovu Društvenog doma u Kozjači – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

S oko 2,8 milijuna kuna financirat će se izgradnja škole, dok je za obnovu društvenog doma osigurano 80 tisuća eura. Podsjetimo kako je zgrada stare škole u Dubrancu srušena prije nešto više od godinu dana.

– Vesele nas podaci da broj djece upisane u prve razrede se povećava tako da je potreba za školom u Dubrancu i više nego velika. U samoj zgradi bit će smješten i dječji vrti jer naši bregi to i zaslužuju – naglasio je gradonačelnik Ačkar te zahvalio svima koji su organizirati i osigurati nastavu kako bi se djeca nesmetano mogla obrazovati.

22.05.2023. – Dodjela ugovora za izgradnju škole u Dubrancu i obnovu Društvenog doma u Kozjači – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

Ova objava Kreće se u izgradnju škole u Dubrancu i obnovu doma u Kozjači se prvi puta pojavila na cityportal.hr.