Prijava

Vaša prijava

Sto godina prvog javnog nastupa KUD-a iz Mraclina obilježeno posebnom fotografijom

[]

Ovog tjedna KUD Dučec iz Mraclina obilježilo je na zanimljiv način obljetnicu od velikog značaja za njihovo društvo – sto godina prvog javnog nastupa! Naime, 21. svibnja 1923. godine, preteča današnjem Dučecu, pjevački zbor “Vjenčić”, imalo je prvi javni nastup prigodom posvete barjaka DVD Mraclin. Izvodili su crkvene pjesme, a kuma zastave bila je Minka pl. Lučić, supruga župana Franje pl. Lučića.

– Tom prigodom upriličena je i fotografija na kojoj se vide brojni naši mještani. Vladimir Vinetić je napravio novu fotografiju s istog mjesta. Mraclin se uvelike promjenio – nema više brojnih čardaka i drvenih kuća, nema trenutno ni crkvenog tornja, ali Društvo naše i dalje živi, i nastupa i pjeva.
Na novoj slici se nalaze naši članovi i izviđači koji su proteklog vikenda posjetili Veliku Goricu i Turopolje – objavili su iz KUD-a Dučec.

FOTO: Na istom mjestu u Mraclinu gdje su članovi fotografirani prije 100 godina povodom prvog javnog nastupa, tada kao pjevačkog zbora Vjenčić/ Vladimir Vinetić

 

Ova objava Sto godina prvog javnog nastupa KUD-a iz Mraclina obilježeno posebnom fotografijom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.