Prijava

Vaša prijava

Rajić se oprašta u Topuskom: ‘Odlazim s klupe Jelačića, ovo je pravi trenutak’

[]

U ljeto 2020., baš nakon onog prvog, najtvrđeg vala korone, mladi trener Stefan Rajić odlučio je nakon devet godina napustiti omladinsku školu NK Kurilovca. I odlučio prihvatiti poziv iz Vukovine, uz plan da preuzme starije pionire i u miru vodi svoj privatni biznis. Međutim, samo mjesec dana poslije, početkom rujna te 2020., nakon četiri kola u premijernoj sezoni u JŽNL-u, Stiven Žitnik je napustio klupu seniora i Rajić je dobio prekomandu.

Nešto manje od tri godine poslije, sa statusom jednog od najdugovječnijih trenera u turopoljskom nogometu, Stefan je odlučio da je ovoj priči došao kraj.

– Da, odradit ću još utakmicu u Topuskom u posljednjem kolu i nakon toga odlazim iz Vukovine – javio se Rajić na dan oproštaja.

Sasvim sigurno emotivnog oproštaja, ali trenutak je stigao.

Rajićeva prva sezona u Jelačiću bila je premijerna u JŽNL-u, a njegova posljednja ujedno i premijerna u 4. NL Središte

– Već sam igračima rekao da odlazim, dan prije utakmice, nakon što sam završio razgovor s vodećim ljudima kluba. Njihova je želja bila da ostanem još barem jednu sezonu, ali osjećam da je trenutak da krenem dalje. Najlakše bi mi to bilo objasniti nekom vrstom zasićenja, jer potrošile su me u tom smislu ove posljednje tri godine. Stalno smo se za nešto borili, sami sebi stavljali nekakav pritisak, a sve to potroši čovjeka. I vjerujem da je pravi trenutak da krenem dalje – govori Rajić, uz neizostavni dodatak:

– O kluba zaista sve najbolje, nemam niti jednu zamjerku kroz cijelo ovo razdoblje. Zajedno smo napravili zaista jako lijepe stvari, uživao sam biti dio Jelačićeve obitelji. Imao sam potpunu slobodu u radu, vjerojatno veću nego što ću ikad više imati, a to mi je bilo iznimno važno. Klubu i svim ljudima u njemu, naravno, želim svu sreću u budućnosti, drago mi je što odlazim iz Jelačića koji je puno bolji nego onaj u koji sam došao. Ne samo po pitanju seniora, naravno, koji su i prije mog dolaska krenuli prema gore, nego u svim segmentima kluba, od omladinske škole, do cijele organizacije, uvjeta…

Nekakva nova ponuda, kaže i u službenom i u neslužbenom dijelu razgovora, nije razlog odlaska.

– Ne, stvarno nemam nikakvu opciju za budućnost u ovom trenutku, ni s kim nisam ni razgovarao. Uostalom, ne bih imao ništa protiv malo odmora, budući da već 16 godina neprekidno radim kao trener. Ne znam što me čeka, koji mi je sljedeći korak, ali znam da bih volio da to bude barem u četvrtom rangu, zašto ne i trećem… Iako, zanimao bi me neki dobar projekt i u ovoj ligi, zašto ne – gleda prema naprijed Rajić.

Bit će, dakle, ovog ljeta novih lica na klupama turopoljskih klubova. Bez trenera je Mraclin, na tu poziciju do kraja sezone uskočio je Tomislav Škrinjarić, trener iz škole nogometa, a sad je upražnjena ostala i klupa Jelačića. Tko će na nju sjesti, tko će naslijediti Rajića, ostaje da vidimo…

Ova objava Rajić se oprašta u Topuskom: ‘Odlazim s klupe Jelačića, ovo je pravi trenutak’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.