Prijava

Vaša prijava

Nakon dugih 20 godina u župi Navještenja slavi se mlada misa. Zaredio se Velikogoričanin Matej Zakanj

[]

Nakon 20 godina, u župi Navještenja Blažene Djevice Marije, slavit će se mlada misa. Naime, Velikogoričan Matej Zakanj, 27. svibnja primio je red prezbiterata po rukama zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše i postao svećenik u službi Kristovoj. Ono što sada slijedi je njegova prva – mlada misa koja će biti već ove nedjelje, javljaju iz župe Navještenja.

– Posljednji puta mlada misa je u župi Navještenja slavljena pred dvadeset godina i mladomisnik je tada bio Matejev ujak vlč. Duje Kurtović. Ovo je važan događaj za život naše župe Navještenja, čitavog grada Velike Gorice i našeg Turopoljskog kraja – ističe velečasni Ivan Norbert Koprivec.

Uoči mlade mise, u župi Navještenja, pripremat će se trodnevnicom. Prvu misu, na svetkovinu Tijelova u 11 sati, predslavit će velečasni Luka Brešić iz župe Blaženog Alojzija Stepinca.

U petak 9. svibnja, u 18:30 sati, svetu misu predslavit će Matejev ujak, Duje Kurtović, inače župnik župe Svetog Franje Ksaverskog u Karlovcu. Treća misa, je u subotu 10. lipsnja u 19:30 sati, a služit će ju velečasni Ivan Vučak, inače rodom iz Vukovine, a trenutno je župnik župe Presvetog Trojstva u Krašiću.

Mladomisnik vlč. Matej Zakanj svoju će mladu misu služiti u nedjelju 11. lipnja u 10 sati u župnoj crkvi Navještenja, a na njoj će propovijedati vicekancelar pri Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu, Dario Kral.

Slavlje će u nedjelju započeti roditeljskim blagoslovom ispred obiteljske kuće u 9 sati

– Inače, Matej je sin Željka i Zore, rođene Kurtović. Još kao dječak Matej je radosno ministrirao kod oltara i pomagao svećenicima, a kasnije se pridružio zboru mladih „Navještenje“ i vokalistima svetog Josipa, koji djeluju u župi Navještenja – ističe velečasni Koprivec te poziva sve Velikogoričane da se odazovu na ovo euharistijsko slavlje u što većem broju i time podrže Mateja na početku njegovog svećeničkog života.

Naslovna foto: Zgrebačka nadbiskupija/Snježana Kirinić Grubić

 

Ova objava Nakon dugih 20 godina u župi Navještenja slavi se mlada misa. Zaredio se Velikogoričanin Matej Zakanj se prvi puta pojavila na cityportal.hr.