Prijava

Vaša prijava

FOTO Folklorna raskoš regije oduševila posjetitelje ‘Ivanja u Novom Čiču’

[]

Tradicionalna proslava ivanjskih večeri uz 18. međunarodnu smotru folklora oduševila je ove subote sve posjetitelje manifestacije ‘Ivanje u Novom Čiču’. Više od tristotinjak izvođača iz devet folklornih skupina stigli su iz šest zemalja na jednu od najvećih smotri u Zagrebačkoj županiji.

Ujedno je proslavljen i dan mjesnog odbora i mjesta u kojem se posebno štuje sveti Ivan Krstitelj kao patron župe. Stoga je poduža kolona folkloraša prije odlaska u Etno selo Novo Čiče došla po blagoslov ispred istoimene crkve u središtu mjesta.

Osim domaćih folkloraša, na smotri je prvi put sudjelovalo i jedno kulturno-umjetničko društvo iz Austrije, a ekipe su došle i iz Makedonije, Bosne i Hercgovine, Slovenije i Srbije.

Foto: Predsjednica Društva žena Novo Čiče, Vera Stepančić, dir.TZ V.Gorice Maja Toth i Stipo Duvnjak, organizator ‘Ivanja u Novom Čiču’ /G.Kiš, cityportal.hr

Manifestaciju je u ime Grada svečano otvorila direktorica Turističke zajednice Velike Gorice.

– Jako je lijepo vidjeti brojne KUD-ove koji su nam stigli iz čitave regije, drago nam je da im možemo pokazati sve ljepote našeg Turopolja, a lijepo je vidjeti i svu tu raskoš nošnji, pjesama i plesova koje su nam oni donijeli. Čestitam organizatorima i vjerujem kako ćemo još dugi niz godina uživati u ovoj manifestaciji – rekla nam je Maja Toth, direktorica TZ V.Gorice.

Također je istaknula kako se uz organizaciju događanja i sadržaja tijekom cijele godine Etno selo Novo Čiče može još bolje pozicionirati na turističkoj karti našega kraja.

Foto: ‘Ivanje u Novom Čiču’ /G.Kiš, cityportal.hr

Osim što ih je Etno selo oduševilo svojim izgledom, što su mnogi iskoristili za fotografiranje, izvođači i gosti manifestacije su u pauzama između nastupa razgledavali tradicijske turopoljske kuće, repliku konjskog tramvaja, kojnaču, te bogatu ponudu suvenira, a za za okrijepu su bile spremne tradicionalne turopoljske delicije.

Naslovna i fotografije u članku: ‘Ivanje u Novom Čiču’ 2023.g. /G.Kiš, cityportal.hr

Ova objava FOTO Folklorna raskoš regije oduševila posjetitelje ‘Ivanja u Novom Čiču’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.