Prijava

Vaša prijava

Više od 300 povijesnih vozila stiže u Park dr. Franje Tuđmana

[]

Oldtimer klub Turopolje organizira svoj drugi Oldtimer show, no ovoga puta na novoj lokaciji. U subotu 16. rujna od 15 do 19 sati, više od 300 starodobnih povijesnih automobila, motorkotača, bicikla, poljoprivredne mehanizacije i drugih vozila bit će izložena u Parku dr. Franje Tuđmana.

– Posjetitelji će moći izbliza pregledati prerađena tunirana vozila, uživati u glazbi, pregledati sajam poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina Udruge uzorne hrvatske seoske žene, a najmlađi se mogu okušati u ulogama mini vatrogasaca ili umjetnika koji će slikati automobile ili motorkotače. Možda upoznamo i nekog budućeg dizajnera auto industrije – ističe Vladimi Štarkelj, predsjednik OTK Turopolje.

Foto: Oldtimer show Turopolje, Vladimir Štarkelj, predsjednik OTK Turopolje u dogovorima/G.Kiš, cityportal.hr

Posebna zanimljivost i ove godine bit će uprizorenje vojnih kampova te brojna vojna i terenska vozila iz Drugog svjetskog rata.

– Na ovom showu bit će izloženo desetak Citroena koji su bili proizvedeni do 1955. godine. U Veliku Goricu nam stiže velik broj naših prijatelja iz Slovenije, a koji dolaze s vojnim vozilima. Imat ćemo tako tri vojna kampa. U jednom će biti prikaz vozila iz Domovinskog rata, zatim će tu biti njemački vojni kamp iz Drugog svjetskog rata kao i američki kamp u kojem ćemo vidjeti jednu padobransku diviziju također iz Drugog svjetskog rata. Posjetitelji će moći vidjeti i vjerne replike originalnog oružanja – dodaje Štarkelj.

U sastavu showa, biti će postavljena i izložba “Bešte ljudi ide auto” profesora Valentina Valjka, kroz koju će biti prilike upoznati se s početkom automobilizma u Hrvatskoj, tko je doveo prvi automobil u Zagreb, prve utrke…

Za dobre vibracije i pozitivnu atmosferu pobrinut će se Saturnus bend i Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica dok će u retro haljinama stići djevojke i žene iz FA Turopolja i KUD-a Mičevec s kojima ćete se moći i poslikati uz sve divne automobile. Ulaz na manifestaciju je besplatan!

 

 

Ova objava Više od 300 povijesnih vozila stiže u Park dr. Franje Tuđmana se prvi puta pojavila na cityportal.hr.