Prijava

Vaša prijava

Prodajete mobitel? Pripazite na ‘kupce’ iz Slovenije, evo kako su prevarili Zagrepčane

[]

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakinjom i 27-godišnjakom, oboje državljani Republike Slovenije, zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare i tri kaznena djela krivotvorenja novca.

Prvi šoping lažnim eurima krenuo je u subotu, 9.rujna, nakon što je Slovenka s 37-godišnjakom iz Zagreba dogovorila kupnju mobitela čiju je prodaju oglasio na jednoj internet platformi.

– Osumnjičena 29-godišnjakinja je u večernjim satima došla na područje Trnja zajedno s osumnjičenim 27-godišnjakom i to osobnim automobilom marke VW Caddy slovenskih registarskih oznaka. Predali su 37-godišnjaku krivotvorene novčanice, a koje su zasad neutvrđenog dana pribavili s ciljem da ih stave u optjecaj, a oštećenog su doveli u zabludu da se radi o pravim novčanicama i potom se udaljili. Zagrepčanin je kasnije provjerio novac koji je primio za prodaju mobitela, te je utvrđeno da se radi o krivotvorenim novčanicama – priopćila je zagrebačka policija.

Foto: allgsmtips.com

U novu akciju slovenski je par krenuo već za par dana i to kod istog prodavača! U ponedjeljak, 11.rujna, dogovorili su na isti način kupnju drugog mobitela od već prevarenog 37-godišnjaka. No, osim prodavača, Slovenku je u dočekala i zagrebačka policija.

– Na dogovoreno mjesto susreta, radi kupnje mobilnog uređaja, došla je osumnjičena 29-godišnjakinja za koju su policijski službenici posumnjali da se radi o ženskoj osobi koja je prethodno već kupila mobilni uređaj od oštećenog i za to mu dala krivotvorene novčanice. Policijski službenici su 29-godišnjakinju uhitili, dok se u tom trenutku s mjesta događaja udaljilo osobno vozilo marke BMW slovenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao u tom trenutku nepoznati muškarac, a s kojim je osumnjičena ranije došla – navode iz policije.

Foto: Krivotvorene novčanice /PUZ

Sumnjivi BMW je zaustavljen na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, pri čemu je utvrđeno da je vozilom upravljao upravo 27-godišnji Slovenac, koji je zatim doveden u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke. Krim-istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičena Slovenka prije uhićenja uspjela na isti način prevariti još jednog Zagrepčanina.

– Došla je u Novi Zagreb te stupila u kontakt s oštećenim 42-godišnjakom kako bi dogovorila kupnju mobilnog uređaja koji je oglasio putem Internet platforme. Nakon dolaska na mjesto susreta, oštećenom je predala krivotvorene novčanice, sve s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, dovodeći oštećenog lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu, stavljajući na taj način lažni novac u optjecaj. Oštećeni muškarac je naknadno provjerio novčanice i utvrdio da se na više njih nalaze isti serijski brojevi i na taj način posumnjao da se radi o krivotvorenim novčanicama – kažu iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Naslovna fotografija: Kelly, pexels.com

Ova objava Prodajete mobitel? Pripazite na ‘kupce’ iz Slovenije, evo kako su prevarili Zagrepčane se prvi puta pojavila na cityportal.hr.