Prijava

Vaša prijava

FOTO Ekipa Ž.M.P Team gulašom i knedlama osvojila žiri na manifestaciji ‘Kaj to fino diši v Čiču?’

[]

Žac, Mrav i Penda ekipa okupljena u Ž.M.P Team iz Ribnice skuhala je najbolje jelo u kotliću na prvom izdanju gastro manifestacije ‘Kaj to fino diši v Čiču?’ održane u Starom Čiču.

U konkurenciji je bilo 10 ekipa, a svatko je mogao odabrati što će kuhati u svom kotliću. Bilo da se radi o gulašu, grahu, fišu, čobancu…

– Radi se o jednoj zanimljivoj formi. Nismo htjeli zadati da se kuha određeno jelo i ograničiti maštu natjecatelja, već je jedini uvjet bio da jelo mora biti skuhano u kotliću – pojasnio je potpredsjednik MO Staro Čiče Vid Vučak.

30.09.2023. – Prva kotlić manifestacija ‘Kaj to fino diši v Čiču?’ – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Četveročlani žiri sastavljen od ljepših polovica sva su jela morale kušati i ocijeniti ga. Uz izgled i okus jela, bitna je bila i sama prezentacija, a pobjednička ekipa žiri je osvojila svojim gulašom i knedlama od kruha, ali i posebnim načinom posluživanja.

Želja i svrha manifestacije išla je u smjeru, po uzore na druga mjesta, da se nešto događa i u Starom Čiču.

– Ovo sve što radimo, radimo za svoje mještane. Da susjed upozna susjeda. Želimo dati ljudima priliku da se druže i međusobno upoznaju, a isto tako prilika je to i za mlade da se aktiviraju u svojoj lokalnoj zajednici – rekao nam je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Marijan Plodinec.

30.09.2023. – Prva kotlić manifestacija ‘Kaj to fino diši v Čiču?’ – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Čičani su već odavno prepoznati po tradiciji vatrogastva, a sada su se upisali na kartu gastro događanja na području našeg grada.

– Priča je to koju sada treba dalje nadograđivati, a s obzirom na to da nam je ovo prvi put sada vidimo koje su nam možda neke mane i nedostaci te što treba unaprijediti. Vjerujem da je ova cijela manifestacija početak dobre budućnosti te da će postati tradicija – zaključio je Vučak.

Galerija fotografija:

Ova objava FOTO Ekipa Ž.M.P Team gulašom i knedlama osvojila žiri na manifestaciji ‘Kaj to fino diši v Čiču?’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.