Prijava

Vaša prijava

Listopadski ‘Petek na Gorice’: Radionice, igraonice, najava Gastro tjedna i još mnogo toga

[]

Nakon svog prvog izdanja manifestacije ‘Petek na Gorice’ održanog u rujnu, novo izdanje koje nas čeka za tjedan dana bit će još bogatije ponudom i događanjima. I ovoga puta građani Velike Gorice imat će prilike družiti se, kušati i kupiti proizvode iz bogate gastro ponude domaćih OPG-ova, ali i počasitit se nekom unikatnom rukotvornimo vrijednih obrtnika i društva žena. Osim toga, moći ćete sudjelovati i u brojnim radionicama.

– Drago mi je da je taj naš pilot termin za ‘Petek’ koji je održan u rujnu možemo reći uspio i nekako su građani bili pozitivno doživjeli tu manifestaciju. U suradnji s Gradom rođena je ideja da naš ovaj tradicionalni sajaamski dan moderniziramo malo i da od toga krenemo u manifestaciju iz koje će Velika Gorica dobiti svoju špicu – rekla nam je Maja Toth, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Novo izdanje čeka nas u petak 6. listopada, a u sklopu MLJAC PLACA moći će se degustirati i kupiti proizvodi OPG-a Gordane Brozović, OPG Marije Robić, Društva žena Anđela, štrukle Ivane Belošević, Turopoljske pivovare, Mlina Pukanić, sir s OPG-a Kolarić, vrijedne žene Kluba žena Pokupsko pripremit će domaće licitare i kekse, dok će Društvo žena Buševec pripremati gulaš.

U sklopu ART PLACA svoje će rukotvorine i suvenire izložiti Obrt Megy design, Obrt Amalija, Obrt Mogut, OPG Benjamin, MartArt – Turopolka, Đurđa Stijović te Društvo žena Novo Čiče.

Petek na Gorice ugostit će i poseban kulturni događaj – Festival izvedbenih umjetnosti Oglede u sklopu kojeg će od 10 do 12 sati biti organizirano slikanje portreta ‘Lica Velike Gorice’, u 11 sati moći će se pogledati pokretna teretna instalacija ‘Teret nasljeđa’, a u večernjem terminu, u 19 sati održat će se predstava ‘Generacija X.Y.Z.’ u organizaciji Teatra Cirkus punkt.

Foto: Prvi ‘Pêtek na Gorice’ u Parku plemenite opčine turopoljske/G.Kiš, cityportal.hr

Ljekarne Zagrebačke županije održat će predavanje “Priprema za zimu – budi zdrav kao drijen” s početkom u 11 sati u Centru za posjetitelje te razne zdravstvene radionice poput mjerenja tlaka, šećera, ITM i sastava tijela uz nutricionističko savjetovanje od 11-14sati u parku kod Muzeja.

U Centru za posjetitelje od 17 do 19 sati čeka vas radionica veza uz Veravi, ali i likovna radionica Paint&juice by DADAart. Prijave i informacije za ove dvije radionice su na mail tzvg@tzvg.hr. Priključila se tu i Hrvatska pošta koja priprema radionicu za velike i male filateliste, a Centar za djecu, mlade i obitelj imat će kreativni kutak uz edukativne igre.

Foto: Prvi ‘Pêtek na Gorice’ u Parku plemenite opčine turopoljske/G.Kiš, cityportal.hr

‘Petek’ će biti i prilika za najavu Gastro tjedna u velikogoričkim restoranima pa ćete tako od 16 sati moći kušati delicije Pivnice Turopolje, Bistro & Pizzerie PapaMo, restorana Grof te restorana Modena.

Zanimljivo posjetiteljima će svakako biti i paljenje rakije kak’ su to radili naši stari u izvedbi članova KUD-a Dučec iz Mraclina, a moći će se i degustirati vino članova Udruge vinogradara i vinara ‘Grozd’.

Ova objava Listopadski ‘Petek na Gorice’: Radionice, igraonice, najava Gastro tjedna i još mnogo toga se prvi puta pojavila na cityportal.hr.