Prijava

Vaša prijava

Sve o invalidskoj mirovini i osobnoj invalidnini saznajte na besplatnom predavanju u Pučkom učilištu

[]

Udruga invalida rada Zagreba u sklopu programa “Zdravi i sigurni na kvintal” u Pučkom otvorenom učilištu organizira predavanje ‘Invalidska mirovina i osobna invalidnina’.

Pravna savjetnica u Udruzi Ivana Unger, objasnit će pojmove ‘invalidska mirovina’ i ‘osobna invalidnina’, uvjete i zapreke za priznavanje svakog od navedenih prava, a uputit će zainteresirane kako i pred kojim tijelom mogu pokrenuti postupak u svrhu ostvarivanja spomenutih prava.

Program sufinancira i Grad Velika Gorica, a jedna od programskih aktivnosti je i rekreacijsko plivanje kao i individualna pravna savjetovanja koja su besplatna za sve osobe s invaliditetom na s goričkog područja i okolice.

Rekreacijsko plivanje provodi se na Gradskom bazenu srijedom od 10 do 11 sati uz obveznu prethodnu prijavu u UIR Zagreba, osobnim dolaskom u prostorije udruge, telefonom na 01/4876294 ili e-pošte na stanko@uir-zagreb.hr.

– Zadovoljstvo nam je da već četvrtu godinu zaredom provodimo program “Zdravi i sigurni” na području grada Velike Gorice i njegove okolice što ukazuje na činjenicu da postoje interes i potreba za navedenim aktivnostima, kao i da kroz navedene aktivnosti uspješno poboljšavamo kvalitetu života osoba s invaliditetom – rekla je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba te je naglasila kako na području Velike Gorice prema posljednjim podacima živi 8 457 osoba s invaliditetom.

Predavanje je u srijedu u 16 sati, a ulaz je slobodan.

Ova objava Sve o invalidskoj mirovini i osobnoj invalidnini saznajte na besplatnom predavanju u Pučkom učilištu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.