Prijava

Vaša prijava

Vlada RH uručila ugovore za gradnju 18 Centara za starije – Velikoj Gorici 6,1 milijuna eura

[]

Premijer Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručili su u ponedjeljak ugovore za izgradnju i opremanje 18 centara za starije osobe u vrijednosti 159 milijuna eura, a koji će imati nešto više od 1800 smještajnih kapaciteta i izvaninstitucijskih usluga za nešto više od 4500 korisnika.  Podjela ugovora održala se danas uoči svečane sjednice Nacionalnog vijeća za starije umirovljenike i starije osobe, u povodu Međunarodnog dana starijih osoba.

– Tako stavljamo u fokus naše sugrađane starije dobi, treće dobi kao što kažemo, o kojima moramo posebno voditi računa. Poruka današnjeg potpisivanja čak 18 ugovora je da je svih 18 županija koje su se javile na ovaj natječaj dobilo sredstva za jedan centar – rekao je premijer Plenković.

Jedan od odabranih projekata za financiranje bespovratnim sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) je i Centar za starije osobe u Velikoj Gorici koji će biti smješten u Podložnici. Ugovor o sufinanciranju težak je 6,1 milijuna eura, dok je ukupna vrijednost projekta 11,7 milijuna eura.

– Zahvaljujemo Vladi na ovom povijesnom ugovoru, sama činjenica da nikada do sada Zagrebačka županija ni Velika Gorica nisu imali instituciju ovakvog oblika govori dovoljno koliko je ovo bitno. Smještajni kapaciteti za cjelodnevni boravak u našem centru će biti 102 mjesta, izvaninstitucijske usluge će biti za preko 500 korisnika, što je jedan europski standard i nešto prekrasno jer će svi oni koji se neće naći na listi moći svakog dana koristiti usluge ovog centra. Uistinu hvalevrijedan projekt – izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

 

Ova objava Vlada RH uručila ugovore za gradnju 18 Centara za starije – Velikoj Gorici 6,1 milijuna eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.