Prijava

Vaša prijava

Gorička Zajednica KUD-ova slavi četvrt stoljeća

[]

Zajednica kulturno –umjetničkih udruga Grada Velika Gorica kroz svoje članice već 25 godina promiče kulturni amaterizam na velikogoričkom području. Ovu veliku obljetnicu proslavit će 21. studenog, a uz svečanu sjednicu, čuvari tradicije pokazat će kroz reviju raskoš narodnog ruha turopoljskog kraja.

Vidjet će se od najstariji pa sve do najnovijih nošnji, a cijelu reviju je pripremila Ivana Lučan. Reviju će nositi po jedan par iz svakog kulturno-umjetničkog društva. U programu, koji počinje u 20 sati u dvorani Gorica predstavit će se i zborovi i mažoretkinje.

– Mi smo jedan savez udruga koji pokreće, motivira i podržava sva društva s našeg područja. Funkcioniramo svih ovih godina jako dobro te smo uspjeli postići jednu slogu i zajedništvo u svemu što radimo. Kroz program koji smo pripremili želimo prikazati svu ljepotu našeg rada – rekao je predsjednik Zajednice Vladimir Štarkelj.

Zajednica danas broji 18 kulturno-umjetničkih udruga i okuplja oko 2 tisuće članova folklornih društava, mažoretkinja i malih vokalnih sastava.

 

Ova objava Gorička Zajednica KUD-ova slavi četvrt stoljeća se prvi puta pojavila na cityportal.hr.