Prijava

Vaša prijava

GSV prihvatio prijedlog proračuna Zagrebačke županije u visini 132,1 milijuna eura, više od 45 milijuna eura za izgradnju školskih objekata

[]

U prostorijama Zagrebačke županije održana je 2. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zagrebačke županije na kojoj su članovi vijeća upoznati s Prijedlogom proračuna Zagrebačke županije za 2024. godinu i projekcijama za 2025. i 2026. godinu o čemu je uvodno govorio zamjenik župana Ervin Kolarec. Proračun Zagrebačke županije za 2024. godinu predlaže se u visini od 132.158.125,00 eura što je povećanje u odnosu na Izvorni plan 2023. za 36,38 % odnosno 35,3 milijuna eura. Najveći dio proračuna, 45,8 milijuna eura namijenjen je Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje i to za kapitalnu izgradnju školskih objekata vlastitim sredstvima i sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Foto: Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zagrebačke županije/ZGŽ

Gotovo 12 milijuna eura predviđeno je u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb gdje je planirano nekoliko novih projekata poput trudničkih tečajeva, sufinanciranja pulmološke, dijabetološke, neurološke i urološke ambulante u Samoboru. U Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša 17,7 milijuna eura namijenjeno je za obnovu javnih zgrada oštećenih u potresu, dok je u Upravnom odjelu za promet i komunalnu infrastrukturu 8 milijuna eura predviđeno za obavljanje županijskog linijskog prijevoza. U Upravnom odjelu za gospodarstvo i fondove EU nešto više od 13 milijuna eura namijenjeno je za energetsku obnovu škola, ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije te županijske upravne zgrade u Ivanić-Gradu. U Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo planirano je 4,2 milijuna eura, a u Upravnom odjelu za kulturu, sport i tehničku kulturu ukupno je predviđeno 2,3 milijuna eura. Na iznijeti prijedlog proračuna te programe javnih potreba članovi Vijeća dali su pozitivno mišljenje.

12. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije održat će se u ponedjeljak, 27. studenoga s početkom u 10:00 sati.

Ova objava GSV prihvatio prijedlog proračuna Zagrebačke županije u visini 132,1 milijuna eura, više od 45 milijuna eura za izgradnju školskih objekata se prvi puta pojavila na cityportal.hr.