Prijava

Vaša prijava

Apel zabrinutog tate Novosela potaknuo predstavnike gradske četvrti na akciju, nazire se rješenje za opasno raskrižje kod Kvaternika?

[]

Nakon objave priče o apelu našeg sugrađana, Tomislava Novosela, za hitno rješavanje situacije na raskrižju Kurilovečke i Ul.Matice hrvatske, gdje se događaju brojne prometne nesreće, pa vozila najčešće završavaju na nogostupu ili u ogradi obližnjeg školskog dvorišta, naš je sugovornik dobio brojne pozive i poruke podrške, kako od drugih, također za sigurnost svoje djece zabrinutih roditelja, tako i od predstavnika gradskih četvrti Stari Grad i Kurilovec. Kako nam je tata Novosel otkrio, predstavnici navedenih gradskih četvrti, među kojima su i gradski vijećnici, najavili su kako će rješenje ove problematike zatražiti i na sjednici Gradskog vijeća.

– Već ovog tjedna će se članovi Vijeća naše gradske četvrti sastati na sjednici kako bismo raspravljali o ovom problemu na području Gradske četvrti Stari Grad. Kolege su već upoznate s problemom na tom za djecu doista opasnom raskrižju, tu su ipak dvije osnovne škole, djeca idu tim putem na razne aktivnosti, igraju se u tom školskom dvorištu, koje nema ni adekvatnu ogradu, nogostup s jedne strane Matice hrvatske gotovo i ne postoji, stoga ćemo pokrenuti i službenu inicijativu prema Gradu da se što prije pokrene rješavanje ovog problema- rekao nam je Zlatko Rovišan, potpredsjednik Vijeća GČ Stari Grad.

Foto: Tomislav Novosel, otac troje školske djece, uputio je javni apel za povećanje sigurnosti na spornom raskrižju/G.Kiš, Cityportal.hr

Podsjećamo, gorička policija nas je prije dva tjedna izvijestila kako su uputili dopis Gradu u kojem su zatražili da se organizira očevid na terenu s projektantom, da se napravi prometni elaborat i nađe najbolje rješenje za navedeno raskrižje kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, a ujedno su predložili i postavljanje umjetnih barijera na Ul. Matice hrvatske.

– U suradnji s Gradskim uredom za komunalne djelatnosti i promet grada Velike Gorice ćemo obaviti očevid na terenu u cilju postavljanja umjetnih barijera, kojom bi se prilikom onemogućilo nepropisno skretanje i prestrojavanje koje je jedan od najvećih uzročnika nastanka prometnih nesreća. Tim rješenjem bi se drastično smanjio broj prometnih nesreća po našem mišljenju. Inicirali smo postavljanje kamera s mogućnošću video zapisa kako bi sankcionirali najteže prekršaje koje dovode do nastanka prometnih nesreća – rekli su nam tada iz goričke policije.

Koliko je našim sugrađanima ova tema bitna pokazuju i danas objavljeni rezultati provedene ankete o proračunu Grada Velike Gorice za 2024. godinu, gdje su Velikogoričani kao najvažnije područje proračunskog financiranja izdvojili upravo prometnu sigurnost i izgradnju nogostupa.

 

 

Naslovni fotokolaž: Ilustracija mogućih rješenja za povećanje sigurnosti na raskrižju Kurilovečke i Ul.Matice hrvatske.

Ova objava Apel zabrinutog tate Novosela potaknuo predstavnike gradske četvrti na akciju, nazire se rješenje za opasno raskrižje kod Kvaternika? se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Ranjeni Sveti Vid vida rane