Prijava

Vaša prijava

‘Gorica dalje s istim snagama, reprezentaciji bi uspjeh bio ulazak u četvrtfinale!’

[]

Na zimske praznike rukometaši Gorice otišli su neposredno uoči Božića, a s njima završili u ponedjeljak, kad su se odazvali treneru Tomislavu Mesarovu na prvu prozivku uoči priprema za nastavak sezone. U istom sastavu, bez promjena u kadru, s nepromijenjenim ciljem.

– Zasad promjena nema, a nadamo se svi skupa da ih neće ni biti. Nemamo plan bilo koga dovoditi, pa su jedine promjene moguće u smislu ponekog odlaska. Za neke naše igrače postoji interes, čak i iz inozemstva, ali mi se nadamo da će svi ostati, da ćemo ići dalje s istim kadrom – kaže Mesarov nakon prva dva odrađena treninga.

– Cijela situacija bila je dosta zbunjujuća, budući da smo računali da će se prvenstvo nastaviti krajem siječnja ili početkom veljače. Plan je zato bio okupiti se već u prvim danima nove godine, no to smo odgodili za nekoliko dana kad je objavljeno da s ligom nastavljamo tek 17. veljače. Imat ćemo tako šest tjedana priprema, što će nam i dobro doći, imat ćemo dovoljno vremena za rad – dodaje trener Tomo.

Oporavio se od ozljede Matej Svržnjak, koji je već tijekom jeseni lovio ritam, a iz ozljede se vraća i Niko Franković, 19-godišnji lijevi vanjski iza kojeg je operacija ramena. Međutim, i dalje nije sa suigračima.

– Zagreb ga je povukao sebi za pripreme, tako da on kreće tamo od ponedjeljka. Nije nemoguće ni da ga trajno povuku s posudbe, ali zasad je to samo za ovaj pripremni dio, budući da im je puno igrača na Europskom prvenstvu – kaže Mesarov i time se prebacuje na ono što nas čeka u sljedećih 20-ak dana.

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Opet će rukomet biti najvažnija sportska priča u siječnju, iako će u tu priču ovom prilikom ubacuje i vaterpolo, odnosno europska smotra u hrvatskim bazenima. Rukometaši, koji više ne žele biti Kauboji, kreću u petak od 19.30 sati, Hrvatskoj predvođenoj Goranom Perkovcem suprostavit će se jaka Španjolska.

– Koliko vidim, atmosfera oko reprezentacije je dosta dobra, čini mi se i da je momčad dobro “kliknula” s izbornikom, a to je bitan preduvjet za uspjeh. Što bi bilo uspjeh? Po meni, plasman u četvrtfinale, među osam najboljih! Naravno da svi mi uvijek želimo medalju, ali treba biti realan i smanjiti očekivanja. Ulazak u borbu za medalje za ovu bi momčad bio veliki uspjeh – vjeruje Mesarov.

Trebat će ovih dana i slagati raspored treninga po utakmicama naših rukometaša, cijela će Hrvatska opet biti uz male ekrane, uz nadu da nekadašnji Kauboji neće ispasti – indijanci.

– To je zapravo ključno, da se ne dogodi podbačaj, da ne dođe do nekakvog ispadanja u skupini. Uz Španjolskoj, u grupi imamo Austriju i Rumunjsku, to su protivnici s kojima moramo biti favoriti, ali i jedni i drugi se dižu, djeluju sve ozbiljnije i neće biti nimalo lako. Zato kaže da ne bismo smjeli previše očekivati, čisto da se ne bi previše razočarali – oprezan je Tomo, koji ne odbacuje i one najljepše scenarije.

– Kažem, treba biti skroman u očekivanjima, ali vjerujem da je istovremeno i da se dogodi nešto veliko. Nemamo više najbolje igrače svijeta u momčadi, kao što je bilo u nekim prošlim vremenima, ali svejedno imamo i Duvnjaka, i Karačića, i Cindrića… Tu je i sve bolje društvo na desnom vanjskom, u dobroj formi je Srna, dobru sezonu igra i Lučin, tako da Perkovac ima materijal u rukama. Vidjet ćemo za što je to dovoljno, pogotovo kad znamo da su i izborniku ovo prve prave natjecateljske utakmice.

Prva u nizu na programu je, dakle, u petak.

– Ta prva utakmica odmah će nam reći gdje smo u odnosu na najbolje, jer Španjolska svakako spada u tu kategoriju. Otvaranje turnira uvijek je važno, dobar start je bitan, ali imamo i primjere turnira koje smo otvarali jako loše, pa radili rezultate – zaključio je trener Gorice.

Ova objava ‘Gorica dalje s istim snagama, reprezentaciji bi uspjeh bio ulazak u četvrtfinale!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.