Prijava

Vaša prijava

Učenici iz Kumičića i Hribara natjecali se u spretnosti i razvrstavanju otpada

[]

U Osnovnoj školi Nikole Hribara i OŠ Eguena Kumičića jučer je započela 28. sezona Plazma sportske igre mladih i to sportsko – edukativnim programom ”Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“ u sklopu kampanje o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju.

– Uz promociju sporta i sportskog načina života među našim sudionicima implementiramo i pozitivan utjecaj na nove životne navike, a edukaciju ćemo provoditi tijekom cijele sezone na svim našim natjecanjima na kojima će ove godine sudjelovati više od 110 tisuća djece i mladih – istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Inače, Zero Waste jedinstven je projekt koji mlade na kreativan način educira kroz igru i sport, a radnje koje su kroz to provedene djeca lakše i prirodnije usvajaju i prakticiraju u svakodnevnom životu. Kroz edukativnu pitalicu mlade se potiče da sami, logičkim zaključcima nalaze uzroke i rješenje problema održivog razvoja, dok je drugi dio – sportski, posvećen praktičnom dijelu razvrstavanja otpada na SIM poligonu.

Učenike osnovnih škola u Velikoj Gorici najviše je razveselio zeleni SIM poligon. U spretnosti i razvrstavanju otpada u OŠ Nikole Hribara najvještiji su bili Jakov Jukić, Roko Stiskalov, Bruna Dupko i Mia Martinović iz ekipe Ekavci 2 i ekipa Vatreni 4.c u sastavu Antea Perić, Tia Weihnacht, Fran Grahovac i Juraj Dupko.

U OŠ Eugena Kumićića najspretnije ekipe su Lavici u sastvu Mia Gmaz, Linda Suton, Tin Gmaz i Petar Glavina te ekipa Alpas u sastavu Ivona Fakleš, Iris Koljaj, Jakov Svetličić i Luka Kolanović.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Prijave su otvorene na: sportskeigremladih.com/hr.

Ova objava Učenici iz Kumičića i Hribara natjecali se u spretnosti i razvrstavanju otpada se prvi puta pojavila na cityportal.hr.