Prijava

Vaša prijava

Turopoljska podgutnica za Bienvenida: ‘Vi ste junak, a u naše Turopolje dobrodošli su svi pošteni i radišni ljudi’, poručio mu je gradonačelnik Ačkar

[]

U goričkoj gradskoj upravi danas je bilo posebno svečano, jer je na rasporedu bila dodjela priznanja Turopoljska podgutnica, povodom hrabre reakcije vozača autobusa koji se prošlog tjedna zapalio u Šćitarjevu, a u tom su se trenutku njime iz škole vraćali učenici. Građanin Republike Filipini, Bienvenido Alivio, danas je od gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara primio ovaj tradicionalni suvenir kao simboličnu nagradu.

– Okupili smo se da zahvalimo na smirenom i hrabrom činu gospodinu Aliviju zbog reakcije i profesionalnosti nakon što se dogodio požar u njegovom autobusu u kojem je bilo nekoliko djece. Vi ste junak, gospodine Alivio. U naše Turopolje su dobrodošli svi pošteni i radišni ljudi. Hvala vam još jednom u ime roditelja i u ime zajednice – rekao je gradonačelnik te vozaču uručio Turopoljsku podgutnicu i Turopoljski leksikon.

– Zahvaljujem se na prilici da živim i radim u Hrvatskoj. Slučajno sam se u tom trenutku našao na tom mjestu, ne smatram se herojem, vjerujem kako bi svatko isto postupio da se našao u toj situaciji – rekao je Alivio, koji je i sam otac troje djece.

Ova objava Turopoljska podgutnica za Bienvenida: ‘Vi ste junak, a u naše Turopolje dobrodošli su svi pošteni i radišni ljudi’, poručio mu je gradonačelnik Ačkar se prvi puta pojavila na cityportal.hr.