Prijava

Vaša prijava

U subotu kupite pušlek mimoza i podržite brobu protiv raka maternice

[]

Ove subote 27. siječnja imate priliku podržati već tradicionalnu humanitarnu akciju prodaje mimoza kojom će se obilježiti Dan prevencije raka maternice.

Humanitarnu akciju, koja će se održati od 10 do 12 sati kod Tržnog centra, organiziraju Hrvatska liga protiv raka, Liga protiv raka Zagrebačke županije, Veleučilište Velika Gorica, Turistička zajednica Zagrebačke županije i Gimnazija Velika Gorica.

– Već više od 10 godina prisutni smo u Velikoj Gorici. Želimo da ovaj cvijet koji je toliko krhki i osjetljiv, da na neki način potakne promišljanje svakog od nas na tako krhko intimno zdravlje žena i da podsjeti žene da krenu na sustavno i redovito kontroliranje. – ističe Sanja Kalambura s Veleučilišta Velika Gorica.

Najnoviji podaci pokazuju da su novooboljele žene mlađe od 50 godina, a ovo je ujedno treći rak koji se javlja kod žena nakon raka dojke I štitnjače.

– Prema podacima o smrtnosti u 2022. godini od raka vrata maternice u Hrvatskoj je umrlo 109 žena od kojih je trećina bila mlađa od 60 godina. No, nadamo se da se brojka i trend, ovakvim javnozdravstvenim kampanjama kojima potičemo žene na preventivne I redovne preglede, smanjuje – dodaje Kalambura.

Za pušlek mimoze donirat ćete 2 eura te time pripomoći organizaciji nekog od događanja, edukacije ili savjetovališta koje će se u ovoj godini organizirati u našem gradu zahvaljujući prikpuljenim sredstvima.

Ova objava U subotu kupite pušlek mimoza i podržite brobu protiv raka maternice se prvi puta pojavila na cityportal.hr.