Prijava

Vaša prijava

Učenice iz Ekonomske i Kumičića otplesale na državno natjecanje

[]

Učenice iz Ekonomske škole Velika Gorica i Osnovne škole Eugena Kumičića plasirale su se na državno natjecanje iz sportskog plesa. Dvije velikogoričke škole bile su najuspješnije na županijskom natjecanju školskih športskih društava koje je održano u Osnovnoj školi Ljubo Babić u Jastrebarskom.

– Naše učenice pokazale su vrhunsku razinu pripremljenosti i svojim nastupom oduševile su publiku. U našoj se školi jako puno djece bavi plesom i odlučili smo se prijaviti na ovo natjecanje jer bi nam bilo žao da djeca koja ulažu toliko truda i svakodnevno treniraju ne predstave sebe, svoju klub i školu – govori nam mentorica profesorica Ivana Martin iz Kumičića.

Posebnu pohvalu uputila je školi koja je uz podršku ravnateljice djeci omogućila kostime za nastup, kao i Ani Vesel Križaj iz Plesnog kluba Megablast koja je pripremala cure za samo natjecanje.

Natjecalo se ukupno 16 ekipa, a mogli su se vidjeti nastupi sedam srednjoškolskih i devet osnovnoškolskih ekipa.

Konkurencija je bila izuzetno jaka, posebno domaćini, ekipa iz Jaske koja je prošle godine bila prva. Sve osnovne škole bile su izuzetno dobre kao i srednje škole. Naše cure iz goričke ekonomske škole uz mentoricu Anu Tihi Prajdić, također su bile odlične u svojoj konkurenciji. Po rezultatima se vidi da u Velikoj Gorici rade vrhunski plesni klubovi koji motiviraju djecu da se bave plesom – ističe Martin te dodaje kako je jučer po završetku natjecanja bilo veliko veselje i slavlje.

Foto: Ekonomska škola Velika Gorica

Učenice ovih dviju goričkih škola predstavljat će svoj grad i školu na državnom natjecanju u Poreču koje će se održati 13. i 14. veljače.

– Dobri rezultati samo su nam vjetar u leđa za pripreme za državno natjecanje i ne smunjamo da ćemo izboriti dobar plasman. Moram spomenuti da i djeca koja tamo ostvare dobre rezultate dobivaju i dodatne bodove pri upisu u srednju školu što im je svakako dodatna motivacija – dodaje ova gorička profesorica.

Spomenimo i kako su još na ovom županijskom natjecanju sudjelovali i učenici iz OŠ Eugena Kvaternika te Zrakoplovno-tehničke škole Rudolf Perešin.

 

Ova objava Učenice iz Ekonomske i Kumičića otplesale na državno natjecanje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.