Prijava

Vaša prijava

Jedan dan u JVP Velika Gorica: Vatrogasne igre, žičara, Spidergasac i Fire combat natjecanje

[]

Vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojba Velika Gorica prvog dana lipnja u 10 sasti ponovno otvaraju vrata postrojbe za sve sugrađane kao i one koji se žele upoznati s njihovim radom. Poseban naglasak bit će na najmlađima jer za njih i ove godine pripremaju prava vatrogasna natjecanja i vatrogasne igre. Mališani će imati prilike na jedan dan postati velikogorički vatrogasac i isprobati vatrogasnu žičaru, mini natjecanje Fire combat, malu vatrogasnu spusnicu, a i Spidergasac će navodno ponovno navratiti.

– Dođite i upoznajte ljude koji svaku sekundu čuvaju ovaj grad od svih mogućih prirodnih nedaća, upoznajte njihovu opremu i vozila, obiđite njihovu postrojbu gdje je u svako doba dana i noći dežurna ekipa koja je u minuti spremna izaći izvan postrojbe u pomoć našim sugrađanima i slučajnim prolaznicima – pozivaju iz JVP.

Osim što će cijelo dvorište ponovno biti ispunjeno dječjim smijehom i dobrom zabavom, s druge strane zgrade održat će se šesti Plamen Turopolja i treći Memorijal Ivana Galekovića – Galea u čast tragično preminulom goričkom vatrogascu i strastvenom ‘combatovcu’.

Riječ je o natjecanju vatrogasnih grupa, odnosno timova sastavljenih od dva vatrogasaca. Cilj je proći zahtjevnu stazu u što kraćem vremenu i po mogućnosti bez grešaka, a sve pod pritiskom težine od 20 kilograma zaštitne vatrogasne opreme. Kako ističu organizatori, riječ je o dvije najteže minute u vatrogastvu. Prijave traju do 30. svibnja na mail: fire.combat@jvp-velikagorica.hr

– Dođite, sudjelujte ili samo podržite natjecatelje na jedinstvenom događaju u gradu gdje će se okupiti najbolji natjecatelji u Hrvatskoj i susjednim državama – pozivaju gorički vatrogasci.

Ova objava Jedan dan u JVP Velika Gorica: Vatrogasne igre, žičara, Spidergasac i Fire combat natjecanje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.