Prijava

Vaša prijava

Adapted judo turnir: Velika Gorica u društvu s još samo tri europske zemlje

[]

Upravo je naš grad ovog vikenda domaćin prvog međunarodnog adapted judo turnira „Get together tour” zahvaljujući našem Judo klubu osoba s invaliditetom „Fuji“. Uz njih, organizatori su Europska judo unija i Hrvatski judo saveza.

Europska judo unija ove godine, prvi put u povijesti, provodi „Get Together Tour“ koji će obuhvatiti četiri turnira. Prvi u nizu bio je u Velikoj Gorici, a nakon toga slijede turniri u Velikoj Britaniji, Poljskoj te Nizozemskoj. Na ovim turnirima sudjeluju judaši svih razina sposobnosti, a nastupilo je oko 150 natjecatelja iz čak dvanaest zemalja.

– Adapted judo nije nova grana juda, već je projekt raširen diljem Europe zadnjih 30-40 godina. Europska judo unija je tek prošle godine započela sa službenim razvojem adapted juda kada je organizirano test natjecanje u nizozemskom Venrayu, koji je bio jako uspješan i na kojem su usvojena pravila za adapted judo – objasnila je Marina Drašković iz „Fuji-a“.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice.

– Velika Gorica je ponosna što je domaćin ovog izvanrednog događaja, koji nije samo prilika za sportsko nadmetanje, već i za izgradnju prijateljstava, razumijevanja i solidarnosti među sportašima iz različitih zemalja. Judo je sport koji promiče disciplinu, poštovanje i ravnopravnost. Drago mi je da svi natjecatelji, bez obzira na svoje fizičke izazove, mogu uživati u sportu i pokazati svoje vještine – naglasio je gradonačelnik Krešimir Ačkar te dodao kako je ovo za naše hrvatske judaše jedinstvena prilika da se natječu na međunarodnoj razini i odmjere snage s kolegama koji se suočavaju sa sličnim životnim izazovima.

– Znamo da su financijske prepreke često veliki problem za sudjelovanje na natjecanjima u inozemstvu, stoga nam je posebno drago što možemo pružiti podršku i omogućiti im da se natječu na domaćem terenu.

Gradonačelnik je i uručio ugovor o sufinanciranju ovog natjecanja u vrijednosti od 18 tisuća eura.

Ova objava Adapted judo turnir: Velika Gorica u društvu s još samo tri europske zemlje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.