Prijava

Vaša prijava

U Petini sletio s ceste i zabio se u stup, imao je 2,44 promila alkohola u krvi

[]

Gorička prometna policija uz već dobro poznatu vikend akciju, cijeli tjedan od 17. do 23. lipnja provela je i akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga. Akcija je usklađena s akcijama EU, gdje se postupalo i po ostalim težim prekršajima u prometu, pa su djelatnici policije zabilježili ukupno 76 prometnih prekršaja.

Najviše je bilo prekršaja kada je u pitanju brzina vožnje, čak 29 vozača vozilo je prebrzo, a slijede vozači koji se ne vežu za vrijeme vožnje. Tu je kažnjeno 12 vozača.

Tri su vozača uhićena i prepraćena na sud. Jedan je odbio testiranje na droge te je vozio bez vozačke, drugi je također vozio bez vozačke, ali je odbio alkotestiranje, a treći je pak uz promile u krvi, bez vozačke vozio i pod zabranom.

Vozač s najvećom koncentracijom alkohola, zaustavljen je za vikend i to u subotu u 18:20 sati u Petini. Riječ je o 41-godišnjem muškarcu koji je kod kućnog broja 50 s kombijem sletio s ceste i zabio se u stup.

Očevidom je utvrđeno da je vozio s 2,44 promila alkohola u krvi. Protiv istog redovnim putem bit će podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu.

Za napomenuti je da se za vrijeme provođenja tjedne akcije dogodilo 29 prometnih nesreća od koji je 26 s materijalnom štetom i 3 s lakše ozlijeđenim osobama.

Ova objava U Petini sletio s ceste i zabio se u stup, imao je 2,44 promila alkohola u krvi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Dan općine Kloštar Ivanić

Edukacija napredne razine edukativnog programa PoMoZi Da