Prijava

Vaša prijava

Od srpnja manji računi za vodu

[]

Dobra vijest za korisnike javnog vodoopskrbnog sustava stiže novim Uredbama Vlade Republike Hrvatske o izmjeni Uredbe o izmjenama uredbe o visini naknade za korištenje voda i Uredbe o izmjenama i dopuni uredbe o visini naknade za zaštitu voda, čime će gradska tvrtka VG Vodoopskrba s prvim danom mjeseca srpnja ove godine naplaćivati potrošnju vode po nižoj tarifi.

Naime, prvom Uredbom smanjena je tarifa naknade za korištenje voda u javnoj vodoopskrbi s dosadašnjih 0,378260 eura na 0,30 eura po kubnom metru vode isporučene korisnicima putem javnih vodoopskrbnih sustava, dok druga Uredba vezana za naknadu za zaštitu voda, također donosi nižu tarifu. Tako će se naknada umjesto dosadašnjih 0,17917579 eura, korisnicima koji nisu spojeni na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, naplaćivati 0,13 eura o kubnom metru.

Građanima koji su priključeni na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u fazi 2. stupnja pročišćavanja, naknada će se smanjiti sa dosadašnjih 0,05375274 eura na 0,039 eura po kubnom metru. Time će se prosječni mjesečni računi za vodu kućanstava smanjiti za 1,54 eura, što na godišnjoj razini iznosi 18,34 eura. Uvažavajući činjenicu da voda nije samo komercijalni proizvod nego i ograničen resurs i opće dobro, svako smanjenje naknada za njenu isporuku olakšava mjesečni budžet kućanstva.

Također, važno je istaknuti i usluge pražnjenja sadržaja sabirnih i septičkih jama i dovoza pitke vode putem cisterne na području grada Velike Gorice, koje pruža VG Vodoopskrba, a koje od lipnja ove godine osim u gotovini, možete platiti i bankovnim karticama. Bezgotovinsko plaćanje neće biti moguće jedino na područjima gdje je slab Internet signal.

Ova usluga naručuje se radnim danom od 07:30 do 15:30 sati na pozivom na broj telefona 01/6566-774. Vrlo je važno skrenuti pažnju vlasnicima sabirnih jama da na područjima na kojima nije izgrađen javni sustav za odvodnju otpadnih voda, sabirne jame prazne preko VG Vodoopskrbe koja je ovlašteni isporučitelj vodne usluge.

Kako bi svima bila pristupačna usluga pražnjenja, odvoza i zbrinjavanja sadržaja septičkih i sabirnih jama, usluga pražnjenja autocisternom kapaciteta od 5 m3 iznosi 46,19 eura a autocisternom kapaciteta od 9 m3 iznosi 53,71 eura.

Odgovornost je na svakom pojedincu koji je dužan koji na neprimjeren način ispuštaju sadržaje sabirnih i septičkih jama u prirodu, narušavaju naš okoliš i kontaminiraju i tlo i podzemne vode, stoga računajte na posjetu vodnog redara koji za nepropisno ispuštanje otpadnih voda može ispisati kaznu u iznosu od 530 do 1.327 eura.

Kako ulazimo u vruće ljetne mjesece, očekuje se veća potražnja za pitkom vodom čiji dovoz cisternom također možete naručiti u VG Vodoopskrbi radnim danom od 7:30 do 15:30 sati na broj telefona 01/6566-789.

Za građane je cijena dovoza vode za piće do 5 kilometara udaljenosti cisternom volumena 8 m3 43,87 eura, a za pravne osobe iznosi 46,54 eura. Ako naručite dovoz vode do 25 kilometara udaljenosti po cjeniku Vodoopskrbe platit ćete ga približno 80 eura, a na svaki daljnji kilometar dovoza usluga opskrbe vodom uvećava se za 1,58 eura.

Ova objava Od srpnja manji računi za vodu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.