Prijava

Vaša prijava

Luna za povijest: Udarnik ima svoju prvu reprezentativku!

[]

Lijepa su vremena u tijeku za ŽRK Udarnik, najljepša u klupskoj povijesti, i to gdje god pogledaš. Seniorke su se ustabilile u gornjem dijelu druge lige, s povremenim pogledom prema mogućnosti da se jednog dana pokuša napasti i elita, a u mlađim kategorijama sve frca od rada, talenta, uživanja u rukometu. I to donosi i rezultate, kao što su dva sedma mjesta na državnoj završnici, što je gotovo nestvaran doseg s obzirom na sve objektivne okolnosti…

I onda, na kraju jedne takve sezone, dođe velika, prekrasna nagrada. Spakirana u jedan povijesni e-mail, u kojem stoji:

“Vaša igračica LUNA GOJAK pozvana je u hrvatsku U-15 reprezentaciju!”

I povijest je, tim jednim mailom, ispisana. Imala je Velika Gorica u brojnim sportovima reprezentativce, sportaše koji su iz goričkih klubova dolazili do nastupa za reprezentaciju, ali u goričkom rukometu takvo nešto dosad nismo imali prilike vidjeti. Sve do Lune Gojak i poziva kojeg je poslao izbornik Ivan Jerković.

Nešto manje od četiri godine nakon što je počela trenirati rukomet Luna će tako zaigrati u hrvatskom dresu. Prve dvije godine prolazila je kroz ruke Martine Vugrinović, da bi u posljednje dvije njezinu generaciju vodila Ljiljana Ivaci, što će reći da su njih dvije ekspresno uspjele stvoriti igračicu koju izbornik reprezentacije nije mogao zaobići.

I to je odmah shvatio. Pozvao je Ivan Jerković na kamp reprezentacije 36 igračica, među njima je bila i Leona Lilić, također igračica Udarnika, i podijelio ih u dvije skupine. U grupi A njih 18, u grupi B preostalih 18. Već nakon prvog treninga Luna Gojak je prebačena iz B skupine u skupinu A, koja je kasnije i ispala ekipa za otvoreno prvenstvo Europe u Švedskoj, koje se igra u sklopu čuvenog Partille Cupa. Turnir je počeo u ponedjeljak ujutro, na rasporedu su dvije utakmice, a Luna će se kući nedvojbeno vratiti s uspomenama za cijeli život…

Luna Gojak za svoju se prvu registraciju fotografirala prije manje od četiri godine, kad joj je bilo 11…

Svjesni su njezine kvalitete i u klubu, dali su joj jako puno prostora i u seniorskoj ekipi u drugom dijelu sezone, a tako će sasvim sigurno činiti i dalje.

– Uz roditelje, mamu Sandricu i tatu Dubravka, koji su najponosniji na svijetu, i svi mi u klubu iznimno smo ponosni na Lunu. Ona je sjajna igračica, vrlo talentirana, a uz je i redovita na svakom treningu, posvećena rukometu… Uz to, u školi reda sve petice, prošla je s 5.0 i upisala goričku gimnaziju! I seka joj trenira kod nas, ona je na golu – predstavila nam je Martina Vugrinović ukratko Lunu, Udarnikovu reprezentativcu.

Zvuči jako dobro, baš jako dobro, ali iz ovog neobičnoga kluba svejedno će poslati ovakvu poruku:

“Bit će toga još…”

Ova objava Luna za povijest: Udarnik ima svoju prvu reprezentativku! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.